модерна сватба на открито

Пролетна сватба на открито – предимства и недостатъци

Като в същинска приказка мечтаем за прекрасна пролетна сватба на открито! В красива зелена градина, с украса от естествени цветя и куп гости, загледани прехласнато в изнесения ритуал. Само че пролетта е непредвидим сезон, който често ни разочарова. Ако сме решили да организираме своята сватба на открито през пролетта, трябва да имаме предвид няколко неща… С тях ще избегнете най-често срещаните грешки, и ще имате незабравим празник.

При сватба на открито през пролетта винаги имайте резервен план

Пролетното време е слънчево и топло, но също така може да бъде дъждовно и да провали нашия ден на открито. За да сте подготвени за всичко и да не зависите от времето, най-добре се подсигурете с план Б. Изберете място на закрито, където да се пренесат гостите в случай на дъжд или лошо време. Хотелски комплекс “Монтесито” разполага освен с лятна градина и със салон, където може да бъде преместена вашата сватба в случай, че времето се развали. За нас е важно вашият празник да бъде романтичен и незабравим, затова сме се погрижили за всичко, свързано с вашия комфорт. Вижте как си представяме идеалната сватба при нас.

Съобразете напитките и храната със сезона и мястото

Вашата сватба на открито може да бъде в градина, в планината, край езеро, парк или в лятна градина. Където и да сте избрали да се празнувате, съобразете с напитките и храната. Възможно е времето да е много топло и гостите да имат нужда от допълнителни напитки. Храната следва да презентира сезона – избирайте леки храни, актуални за пролетта. Така ще сте сигурни, че са пресни, а и ще зарадвате гостите. За повече детайли относно избора на сватбено меню, прочетете нашата подробна статия по темата.

сватбена торта

Предизвикателства и детайли – не забравяйте и за тях!

Сватба на открито – предполага… насекоми, топлина, пръст и трева, потъващи обувки. За подобно преживяване трябва да се подготвите подобаващо: да се съобразите с обувките и роклята, да осигурите комфорт на гостите си – от удобните възглавнички за столчета до спрей против вредители. Важно е да се помисли и за тоалетна, в случай, че сватбата не е в лятна градина на хотел или ресторант.

Шум и ограничения на открито

Когато вашата сватба е на открито, възниква въпросът, свързан с шума. Възможно е след 10 ч. вечерта да имате оплаквания от съседи или хора, които са в близост до вас. Затова, предвидете събитието си да започне по-рано.

Може би ви се струва, че сватбата на открито има повече недостатъци, отколкото предимства? Помислете за слънцето, топлият вятър, уханието на цветята и естествената украса – всичко това ще допринесе за настроението по време на празника.

сватба на открито

Не позволявайте на малките детайли да помрачат щастието от празника. Помислете предварително за всичко, което би могло да се обърка. Ако въпреки вашите очаквания, нещо се промени, не се ядосвайте – понякога тези неща остават спомен за бъдещето, над които се смеем дълго.

Запознайте се и с интересни и вдъхновяващи идеи за Идеалната пролетна сватба.

Хотелски комплекс “Монтесито” Ви пожелава прекрасен сватбен ден и много емоции. Ако желаете да го отпразнуваме заедно, добре дошли сте!