сватбено меню

4 важни неща при избора на меню за сватба

Ако Ви предстои сватба, то със сигурност сте се сблъскали с проблема с избора на подходящо меню. Всеизвестен факт е, че любовта на мъжете минава през стомаха, затова трябва внимателно да подберем нашето сватбено меню, за да зарадваме всички. Нужни са ни идеи и вдъхновения, които да ни помогнат при избора на меню за сватба. Изборът на сватбено меню обикновено е след уточняването на мястото, където ще бъде празненството. На какво да наблегнем и кое е най-важното, когато обмисляме вкусовите предложения за големия ден?

сватбено меню

Определяне на бюджет

Първото и най-важно нещо, е определянето на бюджета. Придържайки се към него, няма да имаме излишни ядове. Още преди да започнете разглеждането на отделни менюта, пресметнете и определете своя бюджет. Разберете какво ще получите за него и се придържайте към тази сума.

Друго важно нещо е да разберете дали в ресторанта, който сте избрали, има възможност за свободно внасяне на алкохол, или е необходимо заплащането на такса. Това трябва да е уточнено още преди избора на меню за сватбата, за да може да предвидите дали алкохолът и другите напитки ще са включени към цената, или не.

Разглеждане на конкретни предложения

Повечето ресторанти, в които се организират сватби, работят с конкретни фиксирани менюта. Ще ви предложат няколко различни варианти, между които трябва да изберете. На някои места има и по-гъвкав начин – комбинация между 2 или 3 менюта или допълнително нещо друго, което да бъде включено. След като се разберете с ресторанта за конкретно меню, уточнете всички детайли: грамаж, продукти и т.н.

Външен вид и оформление на храната

Сватбени ястия и деликатеси

Както във всяка една ситуация, и при храната от огромно значение е как изглежда. За да бъде вашият празник емоционален, изпълнен с хубави емоции за Вас и гостите Ви, подредбата на храната има ключова роля. Интересувайте се как ще бъдат поднесени ястията от вашето сватбено меню. Например, ако има различни по цвят зеленчуци, ще бъдат ли декорирани и по какъв начин. Друг интересен начин за разчупване на обстановката, е свързан с обособяване на отделен бар – шоколадов, зеленчуков или винен. Тази тенденция е все по-модерна на запад, и нищо чудно съвсем скоро да се предлага като услуга и в българските сватбени ресторанти.

сватбени ягодови десерти

Изключения

При избора на меню за сватба не забравяйте за онези ваши гости, които са алергични към определени храни и/или имат предпочитания към храната – вегетарианци, вегани и др. Най-добре си направете списък с точния брой хора и уговорете специфично меню за тях. Нека и те се почувстват част от вашия празник и се наслаждават на събитието, създавайки красиви спомени.

Ако още не сте избрали ресторант за вашата сватба, Хотел Монтесито е на разположение, за да създаде вашата приказка.