Организиране на сватба въпреки covid-19 – полезни насоки

2020 г не е това, което очаквахме. Много отменени тържества и организиране на сватба, развалени планове, изолация, ограничени пътувания. Въпреки всичко, трябва да се научим да се нагаждаме към ситуации, които са извън наш контрол, да продължим да живеем и да ценим моментите, които така дълго сме чакали.  Животът продължава, любовта също и затова трябва да търсим онези малки неща, които ни правят щастливи.

Същото важи и за сватбеното тържество. Възможно ли е организиране на сватба във времена на световна пандемия? Да! В следващите редове ще откриете полезни съвети как да се справите с всичко, без да губите ентусиазма от най-важното събитие. В крайна сметка това е денят, в който празнувате вашата любов, заедно със семейства и приятели.

Полезни съвети при планиране и организиране на сватба

За да празнуваме безопасно, е нужно да спазваме предписанията, наложени да ограничат разпространението на заразата. Много булки избраха да организират мини тържество с ограничен кръг от гости, подредени на безопасна дистанция. В това мини ръководство ще ви предложи и други идеи, които ще ви помогнат при организирането на незабравима сигурна и безопасна сватба в така несигурните времена. Откъде да започнете?

Следвайте актуалните предписания на властите

Ако вече сте планирали вашата сватба за 2020 г, важно е следвате предписанията на властите по отношение на това какво се изисква: носене на маски на закрито, поставяне на дезинфектанти и други.

Планирайте добре мястото при организиране на сватба

Ако ви предстои планиране на сватба, която ще се състои в далечното бъдеще (може би в 2021 г), тогава може да обмислите по-добре детайлите като:

  • избор на място – за предпочитане на открито, за да не се носят маски
  • просторна зала, където гостите да бъдат на разстояние един от друг и да не се налага да слагат маски

Ние в хотел “Монтесито” разполагаме с такава. Ако имате интерес да разберете повече за нея, свържете се с нас (email: restaurant@hotelmontecito.bg). С радост ще ви дадем подробна информация за всичко, което ви интересува.

  • стремете се цялата сватба да е на едно място – така ще ограничите безцелното разхождане на гостите и срещата им с други хора.

декорация при сватба на открито

Организиране на сватба: помислете за храната и безопасното ѝ сервиране

Дори да изберете хранене на бюфет за вашата сватба, трябва да спазите изискванията. Гостите не могат да пипат храната и трябва да осигурите сервитьори с подходящо облекло и ръкавици, които да се грижат за издаването на храната на гостите.

Предупредете гостите за мерките, които ще се прилагат

Информирайте предварително гостите си какви ще бъдат мерките в сватбения ден. Също така ги помолете, ако не се чувстват добре, да не присъстват. Това е деликатна тема, към която трябва да се подходи внимателно, но е важно всички присъстващи да бъдат здрави.

Без целувки и прегръдки пак може да е весело и празнично

Несъмнено най-хубавата част от празника са пожеланията на близките, които идват с големи доза любов и подкрепа под формата на целувки и прегръдки. Във времена на пандемия това не само не е препоръчително, а дори е забранено. Но винаги има начин да промените традицията и да я направите по-безопасна.

сватба с маски

Вместо целувки и прегръдки при поздравите след гражданския брак, всеки гост може да стисне ръката ви, а след това да се дезинфекцира. Ако това решение не ви допада, винаги може да изберете книга за пожелания, в която всеки да напише поздрав към младото семейство. Вместо ръкувания и целувки, обиколете всяка маса и вдигнете наздравица – така ще сте уважили гостите. Този момент е подходящ и за традиционните снимки.

За да избегнете грешки при планирането, прочетете подробния ни материал по темата – 7 грешки при планиране на сватба.

Не отлагайте щастливите моменти! Животът е кратък. Нека сме предпазливи, здрави и щастливи!

Хотелски комплекс “Монтесито” Ви желае много здраве, лично щастие и една незабравима сватба, въпреки всичко!