wedding-day-decoration

7 чести грешки при планиране на сватба и как да се справим с тях

Най-важните житейски събития се броят на пръсти. Сред тях е сватбеният ден – дълго чакан, мечтан и добре обмислен. Но планирането на сватба е отговорна работа и често не преценяваме малките детайли, които в последствие се превръщат в проблеми. За да бъде вашата сватба така вълнуваща, както сте си мечтали, избягвайте тези 7 често срещани грешки при планиране и организиране.

7 чести грешки при планиране на вашата сватба и как да ги избегнете

1. Отлагате избора на място за вашата сватба до последно

Изборът на ресторант или хотел за провеждането на вашата сватба е от ключово значение. След избора на дата, това е второто най-важно нещо, което трябва да предприемете. Не отлагайте за последния момент, защото изборът ви ще бъде сведен до 1-2 места. Специалистите препоръчват в зависимост от сезона, който сте избрали за сватбата, да прецените добре времето за запазване на ресторант. Тоест, ако планирате сватбения ден през пролетта, между 3 и 4 месеца по-рано трябва да резервирате вашето място. Пролетта и лятото са доста натоварени откъм събития, така че имайте го предвид, когато организирате вашето.
Хотел и ресторант “Монтесито” с радост ще бъде ваш домакин в един от най-важните дни в живота ви. За повече информация относно организацията на сватба, не се колебайте да се свържете с нас.

2. Не разполагате с резервен план при лошо време

Невинаги можем да предвидим всичко. Но в случаите, когато това е нужно, е редно да помислим предварително. Например, ако вашата сватба е през пролетта или лятото, решили сте да е на открито, важно е да имате резервен вариант в случай, че времето се развали. При избора на място уточнете предварително всички тези детайли, защото в противен случай може да провалите вашия сватбен ден.

3. Оставяте избора на меню за накрая

Сватбеното меню е важна част от празника. Уточнете го навреме, а не в последния момент. Така ще имате възможност да правите промени като добавяне на допълнителен брой гости, смяна на основно и т.н. Като планирате по-рано всичко, ще имате възможност за грешки и адекватното им разрешаване.
Прочетете подробно кои са 4-те важни неща при избора на меню за сватба.

4. Спестявате от фотограф

Често срещана грешка в сватбения ден е спестяването на средства от наемането на фотограф. Можете да спестите от всичко друго (украса, музика и т.н.), но не и от това. Сватбата е веднъж в живота, а емоциите на близките – безценни. Запечатайте ги с любов и ги пазете като красив спомен. Наемете професионален фотограф, който ще успее да съхрани този важен миг от началото на съвместния ви път заедно!

wedding-cake-sliding

5. Нямате достатъчно време за раздаване на покани

Сватбените покани се раздават най-късно месец преди събитието, за да имат възможност гостите да отговорят дали ще присъстват. Това не важи за лятото, защото тогава е сезонът на почивките и много хора ги планират месеци по-рано, особено ако са извън страната. За да не изпаднете в ситуация, в която да не дойде никой на сватбата ви, изгответе предварителен списък на гостите и ги информирайте за събитието. После, когато поканите вече са готови, им ги раздайте. Но нека да бъдат наясно от по-рано, за да успеят да планират ангажиментите си. Така ще си спестите тревоги и притеснение дали не изоставате с планирането.

6. Пробният грим и прическа са много преди сватбения ден

Пробният грим и прическа се правят в рамките на до 2-3 седмици преди събитието. Причината е, че през различните сезони косата и тенът на лицето изглеждат различни и това би ни подвело при избора на грим и прическа. Изберете своите предпочитания най-рано 3 седмици преди деня. Уверете се, че нямате алергии или дразнения към дадените продукти, за да бъде вашият сватбен ден изпълнен само с положителни емоции.

7. Притеснявате се твърде много за всичко

Емоциите и притесненията при организирането на сватба са много. Но не ги приемайте твърде навътре. Това е купон с близки и приятели и начин да отпразнувате любовта си. Намерете начин да се отпуснете и да релаксирате по време на организирането. Така ще имате енергия и сили, когато дойде големият ден.

Ако планирате вашата сватба през 2020 г., но се притеснявате от настъпващата епидемия от коронавирус в страната, опитайте се да останете позитивни. Не предприемайте необмислени и прибързани действия и се фокусирайте върху единствената причина, която има смисъл – вашата любов!

Хотел и ресторант “Монтесито” Ви пожелава да бъдете здрави и много щастливи. Заедно ще се справим с всичко, което предстои!