фирмено коледно парти 2020

Идеи за фирмено коледно парти по време на ковид

Ковид-19 оказва дълбоко въздействие върху целия ни живот. От дистанционната работа до правилото на шестима, много неща в живота ни се промениха по време на пандемията. Сред тях е плануваното и така дълго чакано от всичко фирмено коледно парти. Традиционно провеждано на място с много напитки, храна и музика, понякога дори извън града за цял уикенд, включващо забавления като ски, сауна и какво ли не, тази година ще трябва да бъде преосмислено. Поради постоянно променящата ситуация в глобален план няма как да планираме традиционното фирмено коледно парти.

И все пак корпоративното коледно парти често е радостно време и много служители очакват с нетърпение тържеството. Директната отмяна на всички тържества може да не е най-добрият вариант за моралния дух на екипа, особено във време на изпитание. И така, как можете да направите безопасно коледно парти тази година? Ето някои от идеите, които може са забавни и приложими за почти всеки бизнес.

Коледни награди и социална дистанция в офиса

Ако имате малък екип или голямо офис пространство, можете да имате социално дистанцирана коледна презентация, шоу или церемония по награждаване със служители, стоящи или седнали на разстояние. Просто се уверете, че всички маси и столове са на два метра разстояние. Използвайте всички необходими средства за дезинфекция, за да бъдат спокойни всички присъстващи.

Как да организирате събирането? Измислете кратка програма, символични награди за присъстващите и може би забавления. Храна и напитки може да поръчате от кетъринг като предварително уточните, че искате да бъдат опаковани спрямо броя хора в офиса.

коледно парти в офиса

Едно такова малко събитие ще придаде повече светлина и позитивизъм в ежедневието на служителите и ще ги настрои приятно към идващите празници.

Фирмено коледно парти като тематичен офис обяд

Изберете ден, в който на обяд всички служители ще сменят работните си облекла с празнични (може да са тематични, в определен цвят или просто официални). Поръчайте предварително вкусна храна и организирайте размяна на символични подаръци. И всичко това съобразено с изискванията за дистанция.

украса за коледно парти

Създайте традиция за Таен Дядо Коледа

Ако служителите одобрят идеята, можете да си направите Таен Дядо Коледа. Как става това? Написват се имената на всички служители на малки листчета хартия, след което се размесват и всеки тегли името на този, за когото ще подготви подарък. Подаръците се опаковат и се поставят на определено място в офиса. В деня на празничния обяд всеки намира името с подаръка си и трябва да отгатне от кого е. Този вариант на активност е подходящ за малки и средно големи екипи, където няма струпване на хора. Ако пък екипът ви е голям, може да ги разделите на две и в два различни дни да получават подаръците си.

За идеи за коледни подаръци за колеги, прочетете подробния ни текст по темата в блога.

Онлайн коледно парти с игри и питиета

Не всички коледни партита трябва да са в офиса. Когато повечето хора минаха на дистанционна работа, започнаха да си организират онлайн срещи през скайп, зуум и други платформи. Разбира се, тези места могат да се използват и за нетрадиционно коледно парти. Изберете подходящо време и нека всеки бъде пред компютъра с любимо питие. Измислете интересно занимание като игра, караоке или друго събитие, което да внесе малко коледно настроение, въпреки дистанцията.

Като допълнителна изненада може да изпратите подаръци или храна до всички служители по куриер малко преди онлайн срещата.

Не се отказвайте от коледно парти тази година. Просто го адаптирайте по най-добрия начин, за да отговаря на здравните изисквания. Каквото и да решите, не забравяйте, че трябва да се отбележи подобаващо краят на тази така предизвикателна година. Отпразнувайте успехите на екипа си и усилията, които сте вложили в тези трудни времена.

Хотел „Монтесито“ Ви пожелава да сте здрави и много вдъхновени!