полет с прикачване

Дълъг полет с прикачване – как да се справим?

Дългите полети и прикачвания могат да бъдат стресиращи и уморителни. Всяко летище е различно и е трудно да се разбере дали престоя ви е достатъчно дълъг, за да осъществите връзка. Когато правите резервация за вашия полет, винаги трябва да си отделяте достатъчно време, особено ако ще трябва да преминете през митническа или имиграционна проверка. Въпреки това, често най-изгодните полети са онези с много дълга връзка (повече от 4-5 часа). Какво да правите цял ден на летището в очакване на следващия си полет? Как да се справите с умората и часовата разлика? Има ли начин да избегнете дългото стоене на летището? Предлагаме ви няколко неща, които ще дадат резултат.

Избирайте полет с прикачване, което не е много дълго

Когато избирате полети с прикачване, стремете се да бъдат през деня и с разлика не повече от 5-6 часа. В противен случай е хубаво да си ангажирате стая в хотел. Дори да не спите в стая, тя ще ви даде възможност да се освежите. Душ, чисти дрехи и удобно легло винаги помагат на пътуващия да се възстанови и нагоди към обстановката.

на летището

Изберете хотел в близост до летището

Пътували сте дълго и ви предстои връзка, която е на следващия ден? Не стойте на летището, защото не само е неудобно, но и опасно. По-добре си резервирайте стая в хотел близо до летището. Така ще си спестите време, ще си починете, а на сутринта ще се свежи за следващия полет.

Ако търсите хотел в София, който се намира близо до летището, заповядайте в хотел “Монтесито”. Лесно ще организирате вашия график и ще си спестите време в пътуване, тъй като сме само на 5 минути с кола до летището и можем да ви предложим всичко необходимо за вашия престои.

Пътувайте само с ръчен багаж

Най-големият кошмар при дългите полети и прикачвания е изгубеният багаж. За съжаление се случва доста често, защото при преместването на куфарите от единия на другия самолет стават грешки. За да си спестите това, особено ако пътувате за кратък период от време, най-добре използвайте само ръчен багаж. Така всичко нужно ще бъде с вас във всеки един момент. Може лесно да го отворите в хотелската стая, която сте резервирали, за да си починете преди да хванете полета-връзка.

Носете удобни и подходящи дрехи и обувки

Дългото пътуване изморява тялото. Представете си 10-12 часа да сте с едни и същи дрехи и обувки, особено лятото. Сега си представете да са ви неудобни. Точно затова е важно да подбирате правилно дрехите за пътуване. Информирайте се каква ще е прогнозата за деня на мястото, на което пристигате и бъдете подготвени. Носете удобни обувки и леки дрехи. Така пътуването ви ще е малко по-комфортно.

Хотел “Монтесито” Ви пожелава приятен полет. Оставаме на разположение да ви посрещнем при следващото Ви посещение в София.