travel destination

Избягайте от сивото ежедневие с лятно пътуване

Не е тайна, че много хора предпочитат да пътуват до други страни именно през лятото. Това не е случайно –  цените на самолетните билети са по-ниски, ако бъдат резервирани предварително. А и времето е подходящо за дълги разходки и посещения на забележителности.

Ако мечтаете за едно лято, изпълнено с незабравими приключения, много паста, италиански сладолед, чай с мляко и посещение в Дисниленд, то със сигурност трябва да планувате своята екскурзия добре. Ето и най-важното, което трябва да имате предвид в няколко лесни стъпки:

travel destination

Стъпка 1: Проучете кога са най-евтините самолетни билети до дестинацията

Следете сайтове за отстъпки, както и тези на дадените авиокомпании. Много често авиокомпанията предлага място за настаняване, което е на преференциална цена. Възползвайте се от всички възможности, които ви се дават.

Стъпка 2: Бъдете сигурни, че има къде да отседнете

След като направите своята резервация, поискайте потвърждение от мястото за настаняване, без значение дали е хотел, къща за гости, апартаменти под наем или друго. Хубаво е да предвидите всичко колкото се може по-рано, за да няма изненади.

Морска гледка

Стъпка 3: Информирайте се в детайли за мястото, на което отивате

Ако например искате да посетите Рим, проучете всички места, които може да посетите. Освен забележителностите в традиционния смисъл, това са и места, където може да хапнете по-евтино, да си купите нещо или да изследвате Вечния град в детайли, неподозирани преди това. След като сте се информирали, направете си план. Като предварително начертаете местата, които ще посещавате, няма да имате възможност да пропуснете нещо, а и така ще сте достатъчно мотивирани. По ваше желание може да си купите и пътеводител за всеки случай. Но най-добре е  да сте предварително подготвени с карти, информация, часове на музеите, цени на билети и естествено – огромна доза ентусиазъм и добро настроение.

Стъпка 4: Организирайте финансите си мъдро

Какво означава това? Да планирате всяка една евентуална ситуация по време на бъдещата ви екскурзия. Тоест, ако ви се наложи да изхарчите допълнително пари, откъде ще ги вземете? Подсигурете си бели пари за черни дни, или допълнителна карта със спестявания за всеки случаи. Разбира се, тук не говорим за излишни харчове, а за най-необходимото.

Стъпка 5: Прекарайте си незабравимо!

Когато вече сте на мястото, отърсете се от всичкия страх. От напрежението. Усмихнете се. Това не значи да не сте предпазливи, а да се наслаждавате на случващото се, създавайки спомени.

Стъпка 6: Осигурете си междинно място за настаняване

Ако не сте от София, най-добре е да пристигнете по-рано преди пътуването си и да отседнете на удобно до летището място. Така ще си спестите бързане и тревоги. Същото важи и за връщането ви – ако полетът е много късен, най-добре си резервирайте стая, в която ще може да починете. А и защо да не разгледате столицата!

Хотел Монтесито е с удобно местоположение и атрактивни цени. В непосредствена близост до летището, Монтесито е най-желаното място за настаняване заради стилните си стаи, вкусната храна и доброто обслужване. Не губете време – резервирайте си стая в Хотел Монтесито и хващайте следващия самолет за нови приключения.