сватба 2021 очаквания

Сватба 2021: планиране, тенденции и очаквания

Всички чакахме 2021 година с надежда за промяна, за връщане към стария начин на живот. Към пищни тържества, големи сватби с много гости и весел смях. Какви са очакваните тенденции за планиране на сватба 2021? Какво предсказват специалистите по планиране и какво може да направим, ако ни предстои важното събитие в идните месеци?

За съжаление, вероятно първите месеци от 2021 година много ще напомнят на 2020 по отношение на ограниченията. Но това не означава да губим надежда, напротив. Дори да се придържаме към новите “пандемични тенденции” за сватба 2021, със сигурност ще има и положителни промени. Нека да разгледаме няколко тенденции, които прогнозират световните експерти от бранша.

Сватба 2021: експертни прогнози

Преди да прочетем прогнозите на експертите, нека си припомним някои полезни насоки от планирането на сватби през 2020, които са представени в подробния текст по темата в блога ни.

Какво да очакваме от сватбен сезон 2021? Няколко идеи на световни експерти, които много вероятно ще се сбъднат. Ако планирате вашето голямо събитие, може да са ви от полза.

букет за сватба 2021

Микросватби или мини сватбени тържества

Още през 2020 г. се наложи организирането на така наречените мини сватби или мини сватбени тържества на много места по света. Наричат ги така, защото списъкът с гости е значително съкратен до най-близките роднини. Най-често бройката е между 30 и 50 души.

Според сватбените експерти от списание “Парейд” през 2021 г. ще има огромен ръст на подобни малки събития заради ситуацията с вируса в световен мащаб. Това е добре, защото не налага отмяната за неопределен период от време. През 2020 г. вече бяхме свидетели как много двойки отложиха своите церемонии без яснота за конкретна дата.

Възможни са виртуални сватбени церемонии 2021

Виртуалните сватби също набраха популярност през последните няколко месеца в световен план. Това кара експертите да очакват тази тенденция да продължи и след 2020 г. Възможно е да станем свидетели на комбинирана сватба 2021 – част от гостите да са на живо, а други да следят събитието онлайн заради ограничения в броя присъстващи.

Креативни възможности и сватби на открито

Едно от положителните неща, които донесе пандемията, е възможността за изпробваме своята креативност. Да търсим начин да се справим. Едно такова решение за сватба през 2021 е нейното организиране на открито. Разбира се, всичко зависи от времето и от мястото за провеждане на тържеството. Но няма невъзможни неща и ние от хотел “Монтесито” силно вярваме, че всичко ще се случи по най-добрия начин.

Бюфетът ще бъде заменен от сервиране

Експертите прогнозират отпадането на храненето на бюфет като вариант по време на сватба 2021. Потенциалните проблеми с толкова много хора, които се докосват до една и съща храна, съчетани с дългите опашки до бюфета, накланят везните към индивидуално сервиране на храна за всеки от присъстващите.

Пищна украса и големи торти през 2021

Въпреки че церемониите стават по-малки, декорациите и тортите ще стават все по-големи и пищни. Причината е, че красивата украса създава празнично настроение, което е така необходимо в ситуацията, която се наложи от 2020 година насам. Пъстри арки с цветя, много украси по масите на гостите, места за снимки – са само част от декора, който да очакваме при планиране и организиране на сватба 2021. А цветове ще бъдат най-разнообразни.

торта за сватба 2021

Още идеи и храна за размисъл

Въпреки че горните тенденции се появяват често в експертни прогнози, някои професионалисти от бранша споделят още идеи за това, което очакваме да дойде през 2021 г. и след това. Нека надникнем в няколко от най-интригуващите.

Делнични сватби

Експертите от “Уединг Уайър” прогнозират, че церемониите ще преминат отвъд съботите в други дни от седмицата.

Автентични подаръци за гостите

Тематични маски за лице, дезинфектанти, ръкавици и други средства за предпазване са само част от идеите, които ще бъдат включени като подаръци за гостите, смятат експерти. Разбира се, това не трябва да попречи на красивия спомен от събитието.

Екологични сватби

По-малко пластмаса, повече природни ресурси и алтернативи. И тук специалистите смятат, че екологичните сватби и тези на открито ще бъдат една нова тенденция, която може да се запази доста дълго.

Всички тези прогнози за тенденции за организиране на сватба 2021 г. са възможни. За щастие, има лъч надежда, че може да не се сбъднат. Въпреки това ни дават утеха, че винаги ще намираме начин да се справим със ситуацията, защото животът е по-силен от всяко предизвикателство, което се появи.

И през 2021 г. хотелски комплекс “Монтесито” ще остане до Вас, за да осигури всичко нужно за Вашето незабравимо събитие.

Ще се постараем да продължим да оправдаваме доверието Ви и се надяваме съвсем скоро отново да се срещнем на живо.

Бъдете здрави и се обичайте!