Лятна почивка на планина – 4 съвета за добро настроение

Лятната почивка е  времето, в което можем да си отдъхнем от ежедневието, да правим това, което обичаме, докато събираме положителни емоции под топлите лъчи на слънцето. Ако сте планирали почивка на планина за това лято, предлагаме Ви 10 съвета за добро настроение и невероятни преживявания.

1. Подгответе се и за лошо време

Когато отиваме на почивка, рядко си представяме дъжд, вятър и лошо време. В планината обаче това е съвсем обичайно, затова се въоръжете с подходящи дрехи и за дни, в които слънцето няма да бъде така щедро. Не рискувайте да си развалите настроението от нещо толкова дребно като дъжд или облаци.

2. Изберете място с алтернативи

Където и да изберете да почивате през лятото, имайте едно наум относно забавленията, особено ако сте с малки деца. Ако времето е лошо, нужна Ви е алтернатива – спа, закрит басейн, масажи, тенис на баса или други занимания на закрито.

почивка на планина през лятото

Прочетете нашата статия с полезни съвети относно почивка на планина с деца:

С деца на лятна почивка в планината

3. Планирайте добре времето си

Ако искате да използвате максимално добре времето си на вашата лятна почивка на планина, направете си предварителен план с нещата, които искате да посетите.

списък със занимания

Ако Вашата ваканция е около София, предлагаме Ви 10 забележителности, които може да посетите.

Осигурете си и план Б, в случай че нещо се обърка – времето се развали, децата се разболеят или нещо друго. Така няма да позволите на непредвиденото да развали дългочаканата Ви почивка.

4. Отдайте се на заслужена почивка

С книга в ръка или в игри и забавления със семейството,  Вашата лятна почивка на планина ще бъде прекрасна. На чист въздух, в приятна компания, сред тишина и много дървета винаги има как да се отпуснем, да забравим за тревогите и ангажиментите и да бъдем себе си. Поплувайте в басейна, отидете на спа процедури, поспете до късно – релаксирайте, защото го заслужавате!

Хотелски комплекс “Монтесито” Ви пожелава една незабравима лятна почивка с най-близките. Нека Вашата ваканция Ви зареди с нови сили и енергия за предстоящите предизвикателства!

Ако сте се върнали в града, добре дошли сте край нашия открит басейн за събиране на слънчев тен и водни забавления. Очакваме Ви!