С деца на лятна почивка в планината

Планирането на лятна почивка в планината с децата е предизвикателство. Събирането на багажа също е доста сериозно занимание, особено ако децата са малки, защото върху вас пада тежестта за организирането на всичко необходимо за почивката. Кои са нещата,  които задължително трябва да бъдат в багажа за една спокойна лятна почивка в планината?

Важни неща за вашата лятна почивка в планината

Лекарства и продукти от първа необходимост

Където и да пътувате, винаги носете със себе си лекарства: за корем, за глава, за настинка и други подобни. Най-добре ги носете в подходящ несесер в колата. Така където и да отидете, няма да ги забравите.

Храна, напитки, вода

Колкото и добре да сме планували своята лятна почивка в планината, винаги може да се окаже, че храната не е достатъчно. Бъдете подготвени за такива ситуации като осигурите различни протеинови барчета, вода и други напитки в случай на необходимост. Тях също може да оставите в колата, за да не ги разнасяте по време на планински походи или разходки.

с деца на почивка

Книги и играчки

Децата имат нужда от занимания, дори когато са на лятна почивка в планината. Вместо да носите електронни устройства, възползвайте се от възможността да поиграят заедно. Осигурете им подходящи играчки и интересни книжки.

Дрешки, подходящи обувки, бански и шапка за слънцето

В планината времето е непредвидимо. Може да е топло, след което да стане хладно, да завали. Предвидете подходящи дрехи за децата: връхна дреха, дълги панталони, няколко блузи/тениски за преобличане, дъждобран, ако е необходимо.

Не забравяйте и бански, особено ако мястото, на което отивате за вашата лятна почивка в планината има басейн и възможност за слънчеви бани. Шапките са задължителни при излагането на слънце. Избирайте такива от плат, за да не запарват и задължително с козирка.

шапка за лятна почивка в планината

Крем против изгаряне

Макар да не ви се вярва, в планината се изгаря много лесно. Подсигурете се с подходящ фактор крем против изгаряне  и не пропускайте да мажете децата на определени интервали.

Ако планувате лятна почивка с престои в София, доверете се на Хотел Монтесито – ние ще се погрижим за вашето удоволствие! Очакваме ви!