С деца на лятна почивка в планината

Планирането на лятна почивка в планината с децата е предизвикателство. Събирането на багажа също е доста сериозно занимание, особено ако децата са малки, защото върху вас пада тежестта за организирането на всичко необходимо за почивката. Кои са нещата,  които задължително трябва да бъдат в багажа за една спокойна лятна почивка в планината?

Важни неща за вашата лятна почивка в планината

Лекарства и продукти от първа необходимост

Където и да пътувате, винаги носете със себе си лекарства: за корем, за глава, за настинка и други подобни. Най-добре ги носете в подходящ несесер в колата. Така където и да отидете, няма да ги забравите.

Храна, напитки, вода

Колкото и добре да сме планували своята лятна почивка в планината, винаги може да се окаже, че храната не е достатъчно. Бъдете подготвени за такива ситуации като осигурите различни протеинови барчета, вода и други напитки в случай на необходимост. Тях също може да оставите в колата, за да не ги разнасяте по време на планински походи или разходки.

с деца на почивка

Книги и играчки

Децата имат нужда от занимания, дори когато са на лятна почивка в планината. Вместо да носите електронни устройства, възползвайте се от възможността да поиграят заедно. Осигурете им подходящи играчки и интересни книжки.

Дрешки, подходящи обувки, бански и шапка за слънцето

В планината времето е непредвидимо. Може да е топло, след което да стане хладно, да завали. Предвидете подходящи дрехи за децата: връхна дреха, дълги панталони, няколко блузи/тениски за преобличане, дъждобран, ако е необходимо.

Не забравяйте и бански, особено ако мястото, на което отивате за вашата лятна почивка в планината има басейн и възможност за слънчеви бани. Шапките са задължителни при излагането на слънце. Избирайте такива от плат, за да не запарват и задължително с козирка.

шапка за лятна почивка в планината

Крем против изгаряне

Макар да не ви се вярва, в планината се изгаря много лесно. Подсигурете се с подходящ фактор крем против изгаряне  и не пропускайте да мажете децата на определени интервали.

Ако планувате лятна почивка с престои в София, доверете се на Хотел Монтесито – ние ще се погрижим за вашето удоволствие! Очакваме ви!

No comments yet! You be the first to comment.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Covid-19 и евентуална анулация на Вашата резервация – основен приоритет са нашите гости. Научете повече >>

Уважаеми гости, партньори и колеги, За нас в комплекс Монтесито Вашето здраве е приоритет, за това следим от близо информацията постъпваща от Световната здравна организация и Националния кризисен щаб, отностно корона вируса (COVID-19). Поради настъпилата ситуация комплекс Монтесито засилва своите хигиенни стандарти като: От екипа на хотелски комплекс Монтесито