свещ сватба през зимата

Вълнуваща и незабравима сватба през зимата – предимства, идеи и съвети

Когато говорим за сватба, често си представяме слънчево и топло време, например ранна пролет, лято или есен. Едва ли има човек, който първоначално би избрал да организира сватба през зимата. Само че подобно събитие има своите плюсове, които не трябва да пренебрегваме. Защо да изберем зимата за прекрасна и незабравима вълшебна бяла сватба? Какви са плюсовете и какво трябва да имаме предвид при подобно събитие – всичко това специално за вас сме подбрали в тази интересна статия.

Защо да изберем сватба през зимата?

Има много плюсове в това да си кажете заветното “ДА” в зимния сезон. Ето някои от тях:

  • Прекрасна зимна декорация

Уютни акценти, празнична атмосфера и евентуално сняг. А това допринася за красиви снимки и незабравими спомени.

декорация за зимна сватба

  • Отстъпки извън сезона

Тъй като зимата не е особено популярен сезон за сватби, възможно е да получите изгодни предложения за цялостната организация.

  • Повече възможности за избор

За разлика от лятото, когато трябва да се планира с месеци (дори година напред), през зимата има повече възможности за ресторант, хотел, диджей, фотограф. Има едно малко изключение и това е около Коледа и Нова година.

  • Неповторима сватбена фотосесия

В случай, че имате късмет и на сватбения ден има сняг, вашите снимки ще бъдат неповторими.

  • Повече хора ще присъстват

За разлика от лятото, през зимата повечето хора са свободни. Отново отваряме скоба – изключение правят зимните празници, когато се предпочитат почивки в планината. Но най-общо казано, повечето хора, които поканите, ще имат възможност да споделят с вас този специален ден.

Какви недостатъци има планирането на сватба през зимата?

Най-големият недостатък при организирането на подобно събитие е свързан с времето. Неговата променливост може да ни изиграе лоша шега. Освен това няма как да планираме открит ритуал в градина или на плажа, но за сметка на това можем да се погрижим за атрактивна тематична украса в залата.

Лошото време може да попречи на гостите, които идват от далеч. Също така трябва да имате предвид, че зимата се стъмва рано. Но пък това е възможност за организиране на обедна сватба, нали!

младоженци

Ниските температури са предпоставка не само за лошо време, но и за болести. А никой не мечтае да е болен на сватбата си. Но въпреки това, плюсовете са повече от минусите, особено като се замислим за възможността за бюджетно тържество.

Съвети при организацията на сватба през зимата

Как да направите вашето тържество неповторимо и вълшебно през зимата? Тематична украса на залата, подходящи цветове и тема на събитието, зимна торта и всички онези малки детайли, които правят атмосферата неповторима.

За да не пропуснете нещо важно от организацията, подготвили сме подробна статия на темата Най-важните етапи при планирането на сватба

Welcome drink със сезонни коктейли

Питиетата за добре дошли са прекрасен момент за запознаване на гостите, за потапяне в атмосферата на събитието. Ако искате да отговарят на темата (зимна сватба), най-добре изберете тематични за зимата коктейли – например с ром, с уиски, с червено вино и др. Така ще зарадвате и гостите, които ще сте стоплят, особено ако градусите навън са под нулата.

Украса със сезонни цветове

Украса най-общо казваме на всичко, свързано със сватбата. Това са поканите, декорацията в залата, украсата на сватбената маса, в къта за снимки, по масите на гостите. Всичко трябва да е в тон. Най-подходящите цветове за зимата са комбинация от зелено и червено – изключително празнично, бяло и бежово, бяло и златисто, бяло и зелено, бяло и синьо, както и всичко, което блести. Цвят бургунди също е много популярен.

Не забравяйте, че и букетът трябва да е в тези цветове. Препоръчително е и тортата.

За сватбения букет избирайте сезонни цветя, защото ще се допълнят прекрасно към атмосферата на зимна приказка.

декорация сватба през зимата

Зимна  сватбена торта

През зимата може спокойно да изберете шоколада като основна съставка във вашата сватбена торта. Всички по-тежки кремове също са позволени, но не забравяйте и за външния вид. Какво по-хубаво от тематична и сладка торта за начало на общото бъдеще!

Подарете си незабравима приказна сватба през зимата в хотел “Монтесито”. Ако се чудите защо да ни се доверете, прочетете 6 причини да организирате вашата сватба в хотел “Монтесито”

Очакваме ви, за да сбъднем приказката, за която мечтаете!