плуване

Плуването – чудесен начин да бъдем здрави и щастливи

Плуването е най-здравословната физическа активност, подходяща за малки и големи през целия им живот. На какво ни учи то? На дишане, на синхрон, на мотивация, на дисциплина, на това да не се страхуваме и да се справяме с всичко с усмивка.

плуване

Не се страхувайте, ако не може да плувате. Не е срамно, а и никога не е късно да се научите. Разбира се, трябва да започнете с уроци в басейн. Първата и най-важна нагласа е психическата. Ако си кажете, че ще успеете, то със сигурност ще е така.

Практикуването на плуване развива белите дробове, затова е хубаво децата от малки да започнат да плуват. Така се каляват и растат здрави и силни. Ако и вашето дете не може да плува, какво по-хубаво от това заедно да започнете да ходите на уроци. Така хем ще учите нещо полезно и приятно, хем ще прекарвате време заедно, а и не на последно място – ще имате нещо общо, като хоби, за което ще може да си говорите през другото време. Изграждането на спортни навици от ранна възраст е много важно за всяко дете.

открит басейн Монтесито София

Как да подходите към плуването първоначално?

С идването на топлите месеци много лесно може да започнете с плуването. Хотел „Монтесито“ в  град София разполага с прекрасен басейн, където ще може да плувате заедно с вашето дете. Така ще запалите искрата. А веднъж види ли, че му допада – със сигурност ще се съгласи. Монтесито е разположен на удобно място, за да можете лесно да се придвижите до центъра на града. Обстановката е подходяща за релакс, както и за първи стъпки в плуването.

уроци по плуване

Специално за малки и големи „Монтесито“ предлага уроци по плуване с опитен преподавател. С негова помощ ще преодолеете страховете си и ще се справите с още едно предизвикателство.

А защо не и да дадете урок на детето си колко е важно човек да се развива?

Ако все още се колебаете дали си струва да се научите да плувате, припомнете си кога за първи път се качихте на колело? Какво беше усещането? Може би малко страшничко, но след това… Удоволствието измести страха на заден план, докато той изцяло изчезна. Доверете се на Монтесито и ще се научите да плувате. А и идват топлите месеци – защо да не се похвалите, че може да плувате, следващият път като идете на басейна?