5 причини да изберете хотел “Монтесито” за вашето кръщене

Кръщене – светъл християнски обичай, обвързан с вярата, събуждащ позитивни емоции в цялото семейство и гости. След като сте се спрели на конкретна дата за светлото събитие, имате идея какъв ще е броят гости и как искате да бъде организирано събитието, време е да изберете и подходящо място за това. За да бъде моментът истински празник, да създаде красиви спомени за всички, важно е да прецезирате всичко много внимателно. За целта ви предлагаме да минете по следните стъпки, свързани с организацията на почти всяко кръщене.

Избор на кръстници

Кръстниците са най-важните хора в живота на детето, тъй като те са неговият пример в света на вярата. Изберете ги съзнателно и добре обмислено.

Дата на събитието, избор на храм и ресторант/хотел

След като сте уточнили датата с храма, където ще бъде самия ритуал на кръщенето, редно е да помислите и за място за почерпката. Имате няколко варианти. Единият е да организирате тържеството в къщи, но едва ли ще имате достатъчно време и желание да се ангажирате самостоятелно с всичко това. Затова ви предлагаме да бъде извън дома – хем по-празнично, хем по-спокойно и практично. В хотелски комплекс “Монтесито” ще се погрижим за настроението на вашите гости през целия празник. Разполагаме с всичко необходимо за организиране на почерпка на кръщене. Заповядайте при нас, за да споделим заедно празника.

Подгответе си списък с гостите, които ще поканите

Хубаво е предварително да имате готовност колко души ще присъстват, за да може да уточните менюто с ресторанта. Не забравяйте да включите и малките деца в списъка. При нас в хотел “Монтесито” имаме специален детски кът за малчуганите, където с помощта на нашите аниматори ще изразходват енергия в забавления и игри. Малко повече информация за детския ни кът прочетете тук.

Изготвяне и раздаване на покани за детско кръщене

Някои родители предпочитат сами да направят поканите за кръщенето, за да включат творчески елемент в него, или да ангажират децата в направата им. Ако нямате достатъчно време, винаги може да поръчате готови, или да купите. Помнете обаче, че в зависимост от сезона, хубаво е да бъде минимум месец преди събитието, за да имате достатъчно време да ги раздадете и да получите отговори. Ако вашето кръщене е през лятото, раздайте поканите месец и половина преди събитието.

Всичко нужно – предварително подготвено

С помощта на кръстниците изгответе списък с всичко необходимо за ритуала. Не забравяйте и за тортата, с която ще почерпите накрая. Ако искате да е тематична и интересна, с надпис, снимка или друго, нужно е да бъде поръчана предварително.

Декорация и фотограф

Все по-популярно за събития като кръщене, рожден ден, имен ден е декорирането на църквата и ресторанта, където ще се случи почерпката. Изберете подходяща украса или попитайте за готова такава в ресторанта, който сте избрали. Може да си наемете външна фирма за украса и фотограф, ако планирате грандиозно парти.

бебешко кръщене

Насладете се на мига

Когато всичко е готово, единственото, което ви остава, е да се отпуснете и да се усмихнете. Все пак е празник, нали! И трябва да сте щастливи на всички снимки, увековечаващи този прекрасен миг.

5 причини да изберете хотелски комплекс “Монтесито” за вашето кръщене

Както вече ви казахме, за нас ще е изключително удоволствие да споделим заедно празника, наречен още свето кръщене. Доверете ни се, защото:

  • разполагаме с красив ресторант-градина, където да организираме вашето събитие;
  • ще осигурим забавление за малчуганите в нашия детски кът;
  • ще се погрижим нищо да не липсва за вашия празник;
  • намираме се на удобно място в София;
  • предлагаме нощувки за вашите гости извън столицата.

Очакваме ви, за да сбъднем една мечта заедно!

No comments yet! You be the first to comment.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Covid-19 и евентуална анулация на Вашата резервация – основен приоритет са нашите гости. Научете повече >>

Уважаеми гости, партньори и колеги, За нас в комплекс Монтесито Вашето здраве е приоритет, за това следим от близо информацията постъпваща от Световната здравна организация и Националния кризисен щаб, отностно корона вируса (COVID-19). Поради настъпилата ситуация комплекс Монтесито засилва своите хигиенни стандарти като: От екипа на хотелски комплекс Монтесито