5 причини да изберете хотел “Монтесито” за вашето кръщене

Кръщене – светъл християнски обичай, обвързан с вярата, събуждащ позитивни емоции в цялото семейство и гости. След като сте се спрели на конкретна дата за светлото събитие, имате идея какъв ще е броят гости и как искате да бъде организирано събитието, време е да изберете и подходящо място за това. За да бъде моментът истински празник, да създаде красиви спомени за всички, важно е да прецезирате всичко много внимателно. За целта ви предлагаме да минете по следните стъпки, свързани с организацията на почти всяко кръщене.

Избор на кръстници

Кръстниците са най-важните хора в живота на детето, тъй като те са неговият пример в света на вярата. Изберете ги съзнателно и добре обмислено.

Дата на събитието, избор на храм и ресторант/хотел

След като сте уточнили датата с храма, където ще бъде самия ритуал на кръщенето, редно е да помислите и за място за почерпката. Имате няколко варианти. Единият е да организирате тържеството в къщи, но едва ли ще имате достатъчно време и желание да се ангажирате самостоятелно с всичко това. Затова ви предлагаме да бъде извън дома – хем по-празнично, хем по-спокойно и практично. В хотелски комплекс “Монтесито” ще се погрижим за настроението на вашите гости през целия празник. Разполагаме с всичко необходимо за организиране на почерпка на кръщене. Заповядайте при нас, за да споделим заедно празника.

Подгответе си списък с гостите, които ще поканите

Хубаво е предварително да имате готовност колко души ще присъстват, за да може да уточните менюто с ресторанта. Не забравяйте да включите и малките деца в списъка. При нас в хотел “Монтесито” имаме специален детски кът за малчуганите, където с помощта на нашите аниматори ще изразходват енергия в забавления и игри. Малко повече информация за детския ни кът прочетете тук.

Изготвяне и раздаване на покани за детско кръщене

Някои родители предпочитат сами да направят поканите за кръщенето, за да включат творчески елемент в него, или да ангажират децата в направата им. Ако нямате достатъчно време, винаги може да поръчате готови, или да купите. Помнете обаче, че в зависимост от сезона, хубаво е да бъде минимум месец преди събитието, за да имате достатъчно време да ги раздадете и да получите отговори. Ако вашето кръщене е през лятото, раздайте поканите месец и половина преди събитието.

Всичко нужно – предварително подготвено

С помощта на кръстниците изгответе списък с всичко необходимо за ритуала. Не забравяйте и за тортата, с която ще почерпите накрая. Ако искате да е тематична и интересна, с надпис, снимка или друго, нужно е да бъде поръчана предварително.

Декорация и фотограф

Все по-популярно за събития като кръщене, рожден ден, имен ден е декорирането на църквата и ресторанта, където ще се случи почерпката. Изберете подходяща украса или попитайте за готова такава в ресторанта, който сте избрали. Може да си наемете външна фирма за украса и фотограф, ако планирате грандиозно парти.

бебешко кръщене

Насладете се на мига

Когато всичко е готово, единственото, което ви остава, е да се отпуснете и да се усмихнете. Все пак е празник, нали! И трябва да сте щастливи на всички снимки, увековечаващи този прекрасен миг.

5 причини да изберете хотелски комплекс “Монтесито” за вашето кръщене

Както вече ви казахме, за нас ще е изключително удоволствие да споделим заедно празника, наречен още свето кръщене. Доверете ни се, защото:

  • разполагаме с красив ресторант-градина, където да организираме вашето събитие;
  • ще осигурим забавление за малчуганите в нашия детски кът;
  • ще се погрижим нищо да не липсва за вашия празник;
  • намираме се на удобно място в София;
  • предлагаме нощувки за вашите гости извън столицата.

Очакваме ви, за да сбъднем една мечта заедно!