На почивка с деца – 4 места в Европа, които да посетите

Никога не е било по-лесно и по-достъпно да отидете на семейна почивка в Европа и да изследвате много различни култури, езици и постоянно променящия се пейзаж от хълмовете, величествените планини и тюркоазения син океан. На почивка с деца е предизвикателство, но и чудесен начин да прекараме заедно време като семейство. Може би си мислите, че на почивка с деца в Европа е сложно, дори неприятно, но има места, където ще се чувствате изключително добре заедно.

Ако за първи път ви се случва да пътувате извън страната на почивка с деца, предлагаме ви няколко интересни европейски дестинации, които си струва да бъдат посетени семейно.

 4 очарователни места в Европа за идеалната почивка с деца

Почивка с деца в Ница, Франция

Ница е средиземноморски град на брега на морето, който предлага много и разнообразни дейности, както за възрастни, така и за деца. Препоръчваме ви да отседнете в стария град, точно в сърцето на всичко интересно. По този начин децата могат да тичат по площадите, докато се наслаждавате на кафето си в един от многото ресторанти.
Макар Ница да има един от най-грандиозните плажове в цяла Франция, децата ви вероятно ще искат да прекарват повече време в известния парк “Касъл Хил”. Докато играят наоколо и изчерпват енергията си, като се забавляват на детските площадки, ще имате много възможности да снимате града отгоре и да сте свидетели на невероятни гледки.
Друга интересна забележителност за деца е Promenade du Paillon. Това е чудесно място със страхотен парк за игра и водни забавления.
Ако желаете да почивате на плажа, най-добре го направете на някои от частните плажове (например Ruhl, Neptune и Hi Beach). Те са подходящи за деца, има обособени специални зони, както и детски басейни.

Почивка с деца в Берлин, Германия

Берлин е вълнуващ и оживен град и сигурно си мислите, че там не е място за малки деца. Само че не е точно така. На пръв поглед недружелюбен и неприветлив, германският град предлага много неща за малките. Там не само че децата пътуват безплатно в целия обществен транспорт, но градът разполага с над 1000 детски площадки, където мъниците могат да изследват, да играят с вода и кал и да се забавляват, намирайки нови приятели.
Когато времето е слънчево и топло, слагайте банския костюм, вземете плажните кърпи и напред към известния Щрандбад Ванзее. Там ви очакват стотина метра фин бял пясък и езеро, безопасно за деца Прекарайте целият ден на спокойствие, събирайки слънчева енергия.

по света с деца почивка

 В Йорк, Великобритания на почивка с деца

Йорк е древен град, който във различните епохи е бил различни неща: от голямо римско селище, крепост на викинги, саксонски град, до днес – модерен и интересен град и идеално място за почивка с деца. За да се насладите на историческа разход във време е достатъчно просто да се разходите в центъра на Йорк и да погледате сградите. Интересни гледки към града, стари кули, музейни градини и чудесни места за пикник ще зарадват цялото семейството. А децата ще могат да тичат на свобода, защото в градът е спокойно.

Към Хага, Холандия за почивка с деца

Хага е прекрасен град за семейна почивка с деца. Тук се провеждат много приятни за семейството дейности. Отвъд културната си значимост, градът е удобен за разходки, а в центъра му има безброй интересни места за хапване, почивка и дори разходка до плажа.

Интересно място е Мадуродам –  най-популярната атракция, известна като “миниатюрният голям град на Холандия”. В Мадуродам можете да видите автентичен миниатюрен модел на страна. Независимо дали сте възрастен, или дете, ще бъдете възхитени от малките холандски влакове, пресичащи мемориала, както и невероятния брой детайли в сградите. Може да си купите дори сирене, но не забравяйте да донесете фотоапарата си, тъй като има редица идеални места за селфи, където да си направите  снимка с цялото семейство.

За да бъде спокойно и приятно вашето пътуване из Европа, важно е да сте отпочинали преди път. За вас ще се погрижим ние от хотелски комплекс “Монтесито”, където ви предлагаме нощувка и всичко необходимо за вас и вашето семейство преди да се отправите на дълъг път в търсене на интересни дестинации. Запазете си нощувка при нас преди плануваната почивка с деца и тръгнете на другия ден бодри и отпочинали.

Очакваме ви!