есенна умора

Есенна умора – как ефективно да презаредим?

Есенната умора се появява в следствие на смяната на сезоните. Тя се отразява на по-чувствителните от нас, а симптомите са свързани с отпадналост, липса на внимание и желание за  действие, физическа и психическа умора, както и болки в мускулите. Ако имате някои от следните оплаквания, то със сигурност страдате от есенна умора.

Как можем да си помогнем и сами да се справим с есенната умора? Ето няколко предложения, с които ще преборите есенната умора.

есенна умора

Чести разходки навън

Разходките навън ни зареждат с чист въздух и енергия. Макар времето да не е толкова топло, разходките на открито са задължителни, за да се разсеем. Препоръчваме ви, докато не вали, да използвате времето и да прекарате обедната си почивка на открито. Ще се учудите колко по-заредени с енергия ще сте през втората част на деня, а от есенната умора и депресия няма да има и помен.

Не се отказвайте от спорта

Спортът е от ключово значение за вашия тонус. Това, че лятото вече е мираж, не означава, че трябва да зарежете физическата активност до догодина. За да преборите есенната умора, трябва да се грижите за тялото си като ежедневно му осигурявате движение. Ако нямате време за тренировки в зала или с група, достатъчно е да потичате в парка, да покарате колело или да правите упражнения вкъщи. Не забравяйте, че е важно да бъде редовно. В противен случай ще бъдете още по-уморени.

Релакс уикенд близо до планината

релакс в планината

Почивката е от огромно значение за борбата с есенната умора. Есента е време за спокойствие и презареждане, за подредба на нови цели и планове. Затова, осигурете на себе си и семейството една прекрасна релакс почивка близо до планината. Ще усетите разликата още след първия ден. Чистият въздух ще ви помогне да се наспите, а разходките в планината ще освободят напрежението и ще върнат усмивката на лицето ви. Не на последно място – прекараното време с близките е най-ценно, не го изпускайте.

Хотел Монтесито ви предлага идеално място за вашата почивка в полите на планината. Не пропускайте да си осигурите спокойствие и уют, защото го заслужавате.

Храната

Снабдете се с витамини и минерали чрез храната. Консумирайте сезонните плодове и зеленчуци и не се лишавайте от нищо. Застудяването и по-ниските температури влияят негативно не само на настроението ни, но и на физическото ни представяне. Пийте достатъчно вода – тя е източник на енергия и ще ви помогне да се справите с есенната умора.

Сънят

Сънят е от ключово значение за справянето с есенната умора. Осигурявайте си ефективна почивка, за да се чувствате свежи и бодри.

Есента е красив сезон. Не позволявайте на умората и мрачното време да завладеят мислите ви. Отдайте се на почивка и време за себе си.