5 интересни места около София

5 интересни места около София през пролетта

Птички пеят, денят расте, слънцето все повече ни радва с топлината си. Мирише ни на пролет. Време е да идва любимият сезон, в който пътешествията са по-достъпни. Какви приключения да планираме за пролетта? Представяме ви 5 интересни места около София, които сигурно знаете. Посетете ги през пролетта и зарадвайте сетивата си със спокойствие и чист въздух.

5 интересни места около София за посещения през пролетта

Почивните дни около 3 март обещават да са слънчеви и топли. А какво по-хубаво от разходки сред природата!

1. Разходка до тайнствения язовир “Пчелина”

Недалеч от Радомир се намира тайнствения язовир Пчелина – място, където дъхът ти спира пред красотата на природата. Там се намира и параклиса на Свети Йоан Летни – постройка, устояла на времето, в която сякаш се докосваш до Бог.

Мястото е предпочитано за разходки и пикник, защото е спокойно, тихо, има изглед към язовира, а въздухът е чист и е подходящо за разходка с деца. Как да стигнете дотам? Отправете се към Радомир по посока село Радибош. Оттам лесно ще видите язовира и ще се ориентирате.

2. Вазовата екопътека на гара “Бов”

Толкова интересни места край София се намират в радиус от 50 км! Такова е и Вазовата екопътека – красиво място, сгушено в пазвите на Искърското дефиле. Разходката дотам си струва, защото наедно се преживява активен туризъм в комбинация със среща с водопад, чист, въздух, пикник, красиви гледки и много приятни емоции.

Ако се притеснявате, че няма да откриете природните забележителности, не го мислете. Навсякъде има табели, които да ви упътват.

Планирайте добре разходката си до това тихо и спокойно място като се подсигурите с храна и подходящо облекло. Пролетта е слънчева и топла, но в планината винаги е различно.

места за разходка край София

3. Разходка до величествения Ловеч

Ловеч е красиво място, в което все още живее българската история. На по-малко от 2 часа от София ще откриете интересни забележителности, както културни, така и исторически. Предлагаме ви да започнете с разходка във възрожденския квартал “Вароша”, където се намира паметника на Васил Левски, откъдето се вижда целия град, къщата музей на Апостола, старата градска баня, покрития мост и много други интересни неща.

4. Крушунските водопади

Близо до Ловеч са разположени и Крушунските водопади. Раздходката дотам може да бъде комбинирана с посещение на Ловеч. Отделете си достатъчно време, защото паркът, където се намират, е красив и живописен, има възможности за хапване и почивка, така че не бързайте.

5. Витоша винаги е добра идея!

Макар да е най-посещаваното място около София целогодишно, Витоша си остава чудесен вариант за ползтоворна разхдока, в която да подишаме чист въздух, да се заредим с енергия и спокойствие в почивните дни. Плюсовете са, че е наблизо и ходенето дотам не изисква сериозна и дълга подготовка, а прекараното време винаги си заслужава.

разходка на Витоша

За още идеи за разходки и приключения на интересни места около София прочетете в нашия блог.

Ако си търсите къде да пренощувате, докато сте в София, ние от Хотел “Монтесито” с радост ще бъдем ваши домакини. Очакваме Ви!