опаковане на багаж

Как да опаковаме багажа си по-ефикасно за полет? – съвети

Преди да поемете към летище София за следващото си приключение, важно е да сте опаковали добре своя багаж.

Какво значи това? Да не пропуснете нищо важно, което би помрачило вашата почивка или делова среща. Да имате място в куфара за всичко необходимо, без да се налага да се лишавате от нещо. Възможно ли е въобще? Да. За целта сме ви подготвили няколко полезни съвета, с които по-добре ще организирате всички свои вещи, без да се налага да го правите на летището.

Важно е да спазвате изискванията за ръчен багаж на съответната авиокомпания, както и препоръките за безопасност като допустимо количество течности в ръчния багаж, без остри предмети и оръжия и други. За всичко това ще говорим в следващите редове.

с багаж на летището

Правилното опаковане спестяваме място и време

Откъде да започнете с опаковането на багажа? Най-напред си направете списък с нещата, които трябва да вземете. Така ще отмятате всичко и няма как да забравите нещо важно. Подреждайте ги върху леглото, а след като отметнете всичко от списъка – вече може да го поставите в куфара.

Прегледайте предварително прогнозата за времето за мястото, на което отивате. Подгответе се с всичко необходимо, но без да вземате твърде много дрехи, за да нямате свръхбагаж. Както не е тайна, той се таксува допълнително при проверка на летището.

Подгответе дрехите по подходящ начин

Не е тайна, че най-голяма част от пространството в багажа ни се заема именно от дрехите. Причината за това невинаги е свързана с големия им брой, а по-скоро в начина на подреждане. Когато ще се връщаме у дома след своята ваканция, често имаме навика да хвърляме безразборно дрехите в куфара. Тогава с мъка установяваме, че всъщност не ни достига място. Странно, дошли сме с тези дрехи, а сега не се побират. Причината за това е в сортирането им. Отделете нужното време, за да ги подредите правилно. Ето и един малък трик, който може да използвате за ефективно организиране на пространството.

Навийте дрехите на ролки и ги поставете на редици по дължината на вашия куфар. По този начин хем ще ви е лесно да ги съберете в куфара, хем на проверката на летище София служителите бързо ще проверят багажа ви, ако е необходимо.

дрехи в куфар

Тази техника за опаковане предлага най-ефективният начин за увеличаване на пространството и не позволява на дрехите да се мачкат. А това е чудесно, защото ще си спестите гладенето им.

Ако носите допълнителен чифт обувки – разделете ги

Грешно е да поставяме обувките заедно в багажа. Така само заемат място. Ако ги разделите и ги поставите от различни ъгли на куфара или сака за пътуване, ще си спестите много пространство. Само не забравяйте преди това да ги увиете във вестник, хартия или в найлонова торба, за да не изцапат дрехите.

Съобразете се с изискванията за течности в ръчния багаж

Както вече споменахме, има изисквания за това какви вещи и в какви количества може да се пренасят в ръчния багаж. При някои авиокомпании като нискотарифните например, към цената на билета има само ръчен багаж с определени размери до 10 или 12 кг. Ако пътувате само с ръчен багаж, вероятно сте изправени пред предизвикателството как да съберете всичко нужно само в една чанта. Също така трябва да се съобразите и с разпоредбите на летище София относно течности, аерозоли и други предмети.

Задължително преди полет се информирайте какви са изискванията за пренасяне на течности в ръчния багаж. Това лесно може да проверите на сайта на авикомпанията. Следете и актуална информация относно допълнителни мерки за сигурност и безопасност във връзка с коронавируса.

Най-добре е да се снабдите с подходящи найлонови торбички, които се запечатват, и в тях да поставите течностите. Така при проверка лесно ще може да ги извадите и покажете на летището.

Всички течности, лекарства, електроника, метални предмети и други продукти, различни от дрехи, се инспектират щателно на летище София преди качване на самолета.

Ако сте на почивка в София, минавате транзитно през града, или сте по работа, добре дошли сте в хотел “Монтесито”!

Ще се погрижим вашият престои да бъде незабравим. За нас вашата безопасност е на първо място и затова сме взели всички необходими мерки за борба с COVID-19.

Очакваме Ви!