10 идеи за лесна коледна украса

Всяка година в началото на декември с гордост поставяме традиционната елха и я окичваме с любимите играчки, светещи лампички и пъстри гирлянди. Да, обаче за да се почувстваме още по-празнично, искаме коледна украса и на други места.

Без значение дали искате да украсите дома си, офиса или вилата на село, тези 10 лесни идеи за коледна украса ще направят мястото по-празнично и красиво.

Коледна украса за врати, шкафове и др.

Искате нестандартна коледна украса за вашия дом? Използвайте цветна опаковъчна хартия, за да изрежете панделки, които да поставите върху шкафовете. Така ще получите ефекта на подарък.

1. Интересни панделки

домашна коледна украса

2. Гирлянди и украси.

Ако искате да украсите вратите, може да използвате гирлянди, клонки от елхичката, пъстри празнични панделки и други като ги поставите по начина, показан на снимката.

коледна декорация у дома

Коледна украса от хартия за прозорците

3. Украса от бяла хартия.

Искате всеки път, когато погледнете към прозорците, да се чувствате празнично! Възможно е. Трябва ви бяла хартия, от която да изрежете снежинки, елхички, звездички, а за по-умелите – надписи като “Весела Коледа”, “Чакаме Дядо Коледа” и др. подобни.

коледна украса по прозорците

Домашен направени декорации

4. Коледен венец в подръчни материали

Може да си направите интересен коледен венец, ако използвате стара закачалка, гирлянди или клонки от елха и пъстри топки. Вижте на картинка и опитайте – лесно е, а ефектът е неподражаем.

домашен коледен венец

5. Хартиени елхи

Украсата от хартия е най-лесна и най-интересна. Използвайте зелена цветна хартия, за да направите интересни декоративни елхички.

6. Снежни човеци от вълна

Ако сте умели в креативните задачи, може да опитате да изплетете снежни човеци или елхички, които да красят всеки кът от вашия дом.

лесни коледни украси

7. Коледна камина от стари кашони

Свързваме Коледа с топлина и уют в дома. Мечтаем за камина, през чийто комин ще се спусне Добрия Старец и ще ни донесе подаръците (ако сме били послушни). Много малко домове имат истинска камина, на която да поставят чорапчета с имената си, очаквайки да получат лакомства от Дядо Коледа в тях. Дори да нямате камина и да не живеете в къща – има начин да я получите.

Използвайте стари кутии за обувки, залепете ги във формата на буквата “П”. След това ги облепете с бяла хартия, която ще бъде нарисувана с тухлички. И сте готови. Красиво, интересно и актуално за сезона.

коледна камина

8. Празнични камбани от стари саксии

Боядисайте в сребристо или златно няколко стари саксии, свържете ги заедно и добавете няколко малки коледни топки. И ето – вашите коледни  камбанки са готови – може да ги окачите на подходящо място, за да радват всички.

9. Празнични стъклени бутилки

Имате много стъклени бутилки, които не знаете какво да правите? Махнете им етикетите, почистете ги и оставете въображението си да се вихри. Изобразете каквото ви дойде наум – Дядо Коледа, еленчета, шейни, сняг – всичко в духа на празника е позволено. След като изсъхнат добре ги поставете на видно място. А може да ги ползвате и за ваза. Практично и красиво!

коледни шишета

10. Черна дъска с послание

Имате черна дъска? Напишете нещо, свързано с Коледа и украсете със снежинки. Поставете дъската на видно място, като около нея може да аранжирате красив празничен кът.

коледна украса

Освен за коледната украса, трябва да помислим и за подаръци. Най-трудно избираме такива за колеги. Прочетете 5 полезни идеи за коледни подаръци за колеги.

Хотелски комплекс “Монтесито” Ви пожелава светли празници! Ако още не сте решили къде да прекарате новогодишната нощ, добре дошли сте при нас! Вижте нашето предложение.

Очакваме Ви с нетърпение!