уикенди на изкуството в Montecito kids

Уикенди на изкуството в Montecito Kids – стимулирайте въображението и таланта на Вашето дете

Искате да запишете детето си на някакъв кръжок, който не просто да го занимава през свободното време, а реално да го вдъхнови? Търсите начин да стимулирате въображението и да развиете скритите таланти на малчуганите си? Заповядайте в комплекс „Монтесито” в София и станете част от уикендите на детското изкуство.

уикенди на изкуството в Montecito kids

Танци

Всяка неделя детски парти център Montecito Kids организира танцувални занимания за малчуганите над четиригодишна възраст. Занятието, по-известно под името „Танцувална неделя”, е с продължителност час и половина – от 10:30 до 12:00 часа и има за цел да стимулира децата да бъдат физически активни. Освен много движение, музика и добро настроение, то осигурява ценни знания, подпомага здравословния растеж на мъниците, подобрява двигателната им култура и отключва тяхната креативност.

Всяка седмица децата разучават основни танцови стъпки от различни краища на света, а същевременно с това научават и много интересни факти за произхода или историята на съответните ритми. „Танцувалната неделя” предоставя на малчуганите възможност да се забавляват на воля, да открият и развият таланта си, да подобрят стойката и цялостното си физическо състояние, както и да срещнат много нови приятели. За да събуди интереса и любопитството на малките палавници, всеки четвъртък Montecito Kids обявява предстоящите танцови стъпки във фейсбук страницата си. Така Вие и децата Ви ще имате време да решите дали да посетите съответното занимание. Цената за едно занятие е 10 лв. с включена минерална вода.

Всяка събота детският парти център на комплекс „Монтесито” организира два забавни и интересни „кръжока” – „Изобразителни и приложни изкуства“ и „Кулинарно приключение“, обединени под общото название „Креативна събота”. Всяко занимание е с продължителност един час и струва 5 лв., като всички необходими материали и продукти се осигуряват от Montecito Kids. Предлаганите дейности са подходящи за деца над четиригодишна възраст.

Изобразителни и приложни изкуства

Това артистично занятие се провежда всяка събота от 10:00 до 11:00 часа. То осигурява на мъниците възможност да развихрят въображението си и да създадат свои собствени творби. Освен много забавно, то е и изключително полезно, тъй като развива координацията и креативното мислене. Ателието по изобразителни и приложни изкуства включва редица разнообразни дейности, които ще помогнат на малчуганите да открият своя талант. Тук те ще могат да творят и да се веселят на воля в компанията на много свои връстници.

Занятието предлага богата гама от артистични занимания – рисуване, моделиране, декориране, създаване на сувенири, бижута и аксесоари, оформяне на колажи и много други. По този начин дори и детето Ви да не проявява интерес към някоя конкретна дейност, то далеч няма да скучае, тъй като ще може да си избере по-подходяща алтернатива.

Кулинария

Какъв по-добър начин да стимулирате въображението на малчуганите си от шанса (и свободата) сами да приготвят , а след това и да опитат, различни апетитни вкусотийки? Всяка събота от 11:00 до 12:00 часа, Montecito Kids организира едночасово кулинарно ателие, озаглавено „Кулинарно приключение“. То ще предложи на начинаещите готвачи ценни знания, техники и умения, здравословни рецепти и много забавления.

Всички деца ще имат възможност сами, по безопасен начин, да създадат куп интересни и вкусни специалитети – от сандвичи с личица до торти, декорирани с образите на любимите им герои.Това занятие предоставя на мъниците полезни знания за качеството и характеристиките на различните хранителни продукти, развива координацията и стимулира креативността им.