Летен тиймбилдинг – плюсове и минуси

Работата е място, където прекарваме една трета от живота си. Там създаваме връзки, правим това, което обичаме и се опитваме да допринесем за успеха на цялата фирма. През последните години все повече компании избират тиймбилдинг като начин за изграждане на екипа и менажиране на процесите в него. И това е нормално, защото когато хората, които работят заедно, комуникират ефективно, и работата им върви.

Повечето фирми организират тиймбилдинг веднъж в годината, докато за някой това е традиция. Защо летния тиймбилдинг не е толкова популярен и донякъде дори отхвърлян, ще разберем в следващите изречения.

Тиймбилдинг през лятото?

Може би донякъде е странно, но доста фирми е организират подобни събития през лятото. Най-често причините за това са следните:

  • През лятото повечето хора почиват
  • По-трудно се намира свободна подходяща локация

Въпреки това, плюсовете от организиране на работен тиймбилдинг в летния сезон са повече.

Плюсове от организирането на летен тиймбилдинг

По-дълъг ден и повече време за занимания на открито

Когато се планира тиймбилдинг, се набляга на работни занимания и такива, които се правят самостоятелно след като приключи официалната част (спа, посещение на басейн, разходки сред природата, преходи в планината и др.) Лятото е идеално в това отношение, защото денят е по-дълъг и можем да го използваме ефективно.

Проучете и нашия списък с 5 тиймбилдинг игри, кито да използвате за Вашия екип.

летен тиймбилдинг

Използване на басейн и екстри, включени в хотела

За да бъде полезен работния уикенд за всички служители, освен игри и занимания с цел по-добра екипна работа, важно е да има и така наречената “свободна част”, т.е. време, в което хората да общуват неформално. Например, край басейна, в сауната, в планината и др. Ако сте избрали за Ваша локация планината, осигурете разходка за желаещите да посетят някоя забележителности наблизо. Така ще се комбинира полезното с приятното, а служителите Ви със сигурност ще останат доволни от чистия въздух и приятните емоции. А защо не организирате тиймбилдинг игри на открито в планината или на плажа? – още по-забавно и интересно.

Повече време за създаване на контакти и усвояване на работни процеси

През лятото работата намалява до известна степен. Предвид отпуските, винаги има момент, в който работният процес е по-слаб. Ако във Вашата фирма това също важи, може да използвате този миг и да организирате тиймбилдинг за Вашите служители.

Ако търсите удобно място за организиране на Вашето фирмено събитие в София, с удобна локация, подходяща конферентна зала, открит басейн, прекрасен ресторант и топло отношение на персонала, ние от хотел “Монтесито” с радост ще се погрижим за всичко. Очакваме Ви!