идеи за тиймбилдинг игри

5 тиймбилдинг игри, които да използвате за вашия екип

Има ли начин всеки бизнес да бъде успешен? Разбира се, всичко зависи от работниците в нея. За да са мотивирани, сплотени и добре обучени, нужно е поне веднъж годишно да се организира тиймбилдинг. А какъв по-добър начин от това, ако не с помощта на интересни и забавни тиймбилдинг игри. Включете тези 5 идеи за тиймбилдинг игри във вашето мероприятие и с тяхна помощ по ефективен и ползотворен начин ще сплотите екипа.

5 идеи за тиймбилдинг игри

Тиймбилдинг игрите са образователен и интересен начин да извлечете информация от вашия екип по различни теми. Те са подходящ начин за опознаване на колегите, както и за стесняване на дистанцията. Помнете, че ако искате вашите подчинени да работят добре, трябва да могат да разчитат един на друг. А какъв по-добър начин да разберат това, ако не с ролеви игри.

тиймбилдинг идеи за игри

1. Ролеви тиймбилдинг игри

Ролевите тиймбилдинг игри са най-популярните. Какво представляват те? Разделяте екипа на няколко отбора, давате им задача, като всеки от участниците трябва да има различна роля в дадената задача/проект. Определяте система, по която да ги оценявате, а след това – дискутирате кой как се е справил. Разбира се, не е задължително ролевите игри да бъдат свързани единствено с работата. Може да използвате различни сюжети, като пирати, детективи, продавач и клиент и др.

2. Тиймбилдинг игри на открито

“Търсене на приключения” е сред най-популярните тиймбилдинг игри на открито. Подходяща е за топло време, като участниците освен че трябва да използват всички свои умения за разрешаване на загадки, също така трябва да са и физически подготвени. Самата игра може да променя в зависимост от броя участници, целта, терена и всичко останало. Базовото е, че търсенето на приключения трябва да е за определено време, с определен маршрут, подготвен предварително от ръководството, с ясни инструкции. Не на последно място, важно е да има поне два отбора. Защото иначе не би могло да се определи победител, нали?

3. Идеи за тиймбилдинг игри, които сплотяват екипа

За да развиете у вашия екип качества като екипност, доверие, ефективна комуникация, слушане – нужно е време. Но като за начало, използвайте тази игра или подобна – минно поле. Тя се практикува на открито, но не пречи да я изпробвате и в офиса. Условията са да използвате различни обекти, които са разположени върху игралното поле. Отделяйки отборите по двама, единият е със затворени очи, и следва инструкциите на другия, които го превежда през “минното поле”.

4. Развиване на комуникационните умения чрез игри

За всеки бизнес е важно работниците в него да имат добри комуникационни умения. Ето защо е важно да имате подобен тип игри като част от цялостната ви концепция за тиймбилдинг. Например, игра по групи, в която единият участник е със завързани очи и трябва да разчита на инструкциите на другия. Този тип игри за много подходящи за развиване на успешна комуникация.

отбор участници

5. Креативност и справяне с проблеми

Чудесна идея за тиймбилдинг игра е такава, при която участниците в отбора биват провокирани да мислят заедно по даден казус. Така се стимулира тяхната екипна работа, креативността им и се намират различни начини за справяне с проблеми, свързани с общуването с клиенти. Каква тиймбилдинг игра може да използвате? Разделете екипа на няколко отбора. Нека всеки от тях си избере предмет, който ще представи пред другия отбор, като трябва да изтъкне предимствата му, основавайки се на това защо е по-добър. След като всички отбори направят своите изложения, печели този, който е бил по-убедителен и изчерпателен.

Ако търсите подходящо място за организиране на вашия тиймбилдинг в София, хотел “Монтесито” е чудесно място. Ние ще ви осигурим всичко необходимо за вашето мероприятие. Очакваме ви!