Как да организираме успешен тиймбилдинг

Тиймбилдингът е чудесен метод за сплотяване и повишаване мотивацията на екипа. Добре организираните фирмени събития стимулират участниците да проявят личностните си качества, чрез които могат да постигнат максимална ефективност в работния процес.

 

Следните няколко съвета от професионалисти могат да ви помогнат да организирате успешно вашия тиймбилдинг.

 

Определете си цел и бюджет

Помислете затова кой е най-големият ви приоритет в момента, какво искате да надградите във вашия екип. Дали се нуждаете от сплотяване на колектива или искате да наградите служителите за успешно завършен проект? Или пък желаете да им осигурите доза забавление или релакс?

След като определите конкретната цел на събитието, помислете затова какъв бюджет ще ви е нужен за реализацията му.

 

Изберете най-подходящото място

За да се чувстват служителите ви комфортно е важно да съобразите времето и мястото за събитието с техните нужди. Изборът на локация зависи от темата на тиймбилдингът. Дали искате да разпуснете в планината или пък да организирате забавни игри на морския бряг? Спортният тиймбилдинг също е много предпочитан от редица компании, тъй като дава възможност за подобряване на тонуса, повдигане на състезателния дух и екипна работа на колектива.

Ако планирате вашия тиймбилдинг в София, изберете комплекс с подходящи условия – конферентна зала, елегантен ресторант, басейн и други възможности за забавление. В комплекс Монтесито ще откриете всичко необходимо за перфектното фирмено събитие. Ще разполагате с две зали с възможност за провеждане на презентации, семинари, обучения или игри. Оборудвани са с необходимата техника – проектор, екран, озвучаване и осветление. За забавната част на събитието може да разчитате на изискания ресторант, красивата лятна градина, басейнът и плажният бар. Комплекс Монтесито предлага и настаняване в луксозни и стандартни единични, двойни и тройни стаи.

Конферентни зали в София

 

Направете го забавно

Съчетайте полезното с приятното като организирате различни тиймбилдинг игри за екипа. Така служителите ще могат да се опознаят по-добре, да използват стратегическото и логическото си мислене, да се забавляват. Включете и награди, раздадени по атрактивен начин.

 

Нестандартни идеи

Проявете креативност като съчетаете фирменото събиране с едно различно и нестандартно преживяване, което вашите служители със сигурност ще запомнят. Това може да бъде тиймбилдинг сред природата, стрелба с лъкове, яздене на коне, боулинг вечер, ретро тематично парти, плажен волейбол, различни водни атракции и игри като гмуркане, рафтинг, каране на водни ски.

 

Не пренебрегвайте кухнята

Въпреки, че основната идея на тиймбилдингът е опознаване и сближаване на екипа, важно е служителите да се чувстват комфортно, а и перфектният момент за сплотяване е по време на вкусна вечеря в приятна обстановка. Затова се уверете, че хотелът, който сте избрали разполага с изискан ресторант с богата кухня и вкусна храна. Хубавата музика и дансингът също са задължителна част от една забавна и пълноценна вечер.

 

Предизвикателства за решаване на конфликти

Тиймбилдингът освен забавен трябва да бъде и полезен. Във всеки един екип има спорове и конфликти, а своевременното им решаване е от ключово значение за успешното протичане на работния процес. Използвайте фирменото събиране като чрез подходящи игри и предизвикателства, насърчите повишаване на умението за решаване на конфликти у вашите служители. Добрата комуникация и получаване на обратна връзка от екипа, ще ви покаже които са проблемите, върху които трябва да се съсредоточите и как най-ефективно да ги решите.