Бурж Ал Араб в Дубай

Най-скъпите хотелски стаи в света

Колко струва най-скъпата хотелска стая в света и къде се намира? Този въпрос не спира да се върти в главата ни, питайки се за какво плащат хората толкова много?

Отговорът е прост – за удоволствието и лукса няма цена. Хотелите, предлагащи стаи на такива цени се отличават от всички останали по това, че клиентите не отиват там просто да спят. Гостите на тези места почиват, релаксират с помощта на много и разнообразни процедури, забавляват се, и понякога дори не излизат от хотелския комплекс. Tам има всичко, което е необходимо за едно незабравимо преживяване.

На първо място в световен план по цена на стаята ще  споменем хотелът Palms в американския град Лас Вегас, познат още като меката на хазарта. Цената е няколко стотин хиляди долара за луксозно обзаведена стая.

Palms Las Vegas

 Хотелския комплекс Атлантис, Роял Тауърс на Бахамите по нищо не отстъпва от цената на стая на нощ. За луксозно преживяване там трябва да си приготвите тлъста пачка, защото мястото предлага безкрайно много забавления. Хотелът се намира  на 2 минути от плажа, притежава открит морски аквариум, на които може да се насладите като гости на хотела, а всяка стаи гледа към пристанището. Гледката е спираща дъха.

Royal Towers Bahamas

Ню Йорк е един от най-посещаваните градове в света. Там ще намерите всичко – от най-евтините стаи, до най-скъпите и луксозни места за нощувка. Такова ни предлага хотел Плаза в града, който никога не спи. Това място е световно известно, виждали сме го в много холивудски продукции, а местоположението му е очарователно: близо до белите дробове на Манхатън – Сентръл парк и същевременно в сърцето на културния мегаполис. В такъв случай, хилядите за нощуването в Плаза се оправдават.

Хотел Плаза, Ню Йорк

Бурж Ал Араб в Дубай е седем звезден хотел – единствен по рода си в света. Неговата уникалност е свързана и с това, че е построен на изкуствен остров, който се намира на 300 метра в Персийския залив. Декорациите в някои от стаите са от чисто злато и сам по себе си този хотел е история в архитектурно и културно отношение. Съвсем в реда на нещата е цената на стаята в Бурж Ал Араб да е многоцифрена. Но пък луксът си има име и това е Дубай. Именно тук ще се почувствате като в приказка.

Бурж Ал Араб в Дубай

Хотелът Емирейтс Палас  в Абу Даби заслужава да бъде видян. Макар и отвън, тъй като цената за нощувка е твърде висока за средностатистическите хора. Хотелът притежава свои собствен плаж, стаите са последен писък на модата, а гледката е невероятна. Намира се близо до централната част на столицата и предлага същински рай за сетивата в лицето на няколко различни ресторанта.

Emirates