Хотел в София със стая за хора с увреждания

Хотел в София със стая за хора с увреждания

За хора с увреждания, които трябва да намерят хотел в София, е важно да имат лесен достъп до стаята, а в нея да има всички удобства. Такива условия ще намерите в хотел Монтесито, затова ако сте с увреждане или придружавате човек с увреждане и трябва да намерите подходящо място за нощувка в София, това е най-добрият избор.

 

Удобно местоположение на хотела

За хора с увреждания е важно хотелът да е в близост до основни улици или булеварди, както и до центъра на столицата, и да е близо до летището и гарите. Хотел Монтесито се намира на основния булевард „Цариградско шосе“, близо е до летище София и е на около 16 километра от Централна ЖП гара и от Автогара София.

Хотелът се намира на около 10-15 минути път с кола от центъра на столицата.

Лесният достъп до пътища, транспортни центрове и до центъра на града е важно предимство за всички търсещи хотел в София. Това е особено важно за бързо и удобно придвижване на хора с увреждания.

 

Асансьорите на хотела

Асансьорите на хотела са два. С тях лесно може да се достигне до специалната стая за хора с увреждания, която се намира на …? етаж.

 

Обслужване по стаите

Гостите на хотела могат да използват услугата Room Service от 11 до 23часа. Така може да се поръчат храна и напитки в стаята по всяко време през този период.

 

Условията в стаята за хора с увреждания

Елегантният интериор предразполага за приятен отдих. Стаята е със спалня, с дневен кът и с допълнително пространство за осигуряване на свобода на движението с помощни средства. Площта на стаята е около 26 квадратни метра.

За ежедневно удобство гостите разполагат с климатик, хладилник, телевизор и безжичен интернет. Телефонът е с директно избиране.

В стаята е осигурен сейф за използване от гостите, които имат нужда от такъв.

В банята има всички необходими аксесоари за къпане.

 

Разнообразно меню от ресторанта на хотел Монтесито

Гостите с увреждания могат да поръчат любими ястия от менюто на ресторанта, които да им бъдат доставени в стаята. Поради епидемичната обстановка достъпът до ресторанта е ограничен, но при поръчка на ястия за консумация в стаята ще бъдете обслужени с полагане на всички необходими грижи.

Менюто включва следните видове ястия:

 • салати;
 • предястия;
 • супи;
 • паста и ризото;
 • основни ястия – месни;
 • морски деликатеси;
 • ястия по технологията на бавното готвене;
 • десерти.

Могат да се поръчат и различни напитки – безалкохолни, топли, бира и сайдер и други.

 

Спазване на хигиенните мерки за защита от коронавирус

За персонала на хотел Монтесито е важно да се спазват всички хигиенни мерки за предотвратяване на заразяване с COVID.

Мерките включват:

 • редовно почистване и дезинфекция на общите площи и зони;
 • дезинфекция на стаите преди настаняване на нови гости;
 • спазване на необходимата дистанция от гостите на хотела;
 • спазване на всички хигиенни изисквания и правила за обработка на храната.

 

В хотел Монтесито ще намерите подходящи условия за хора с увреждания в специалната стая за такива гости на хотела, както и лесно и удобно доставяне на храна в стаята, за приятен престой в София.

No comments yet! You be the first to comment.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Covid-19 и евентуална анулация на Вашата резервация – основен приоритет са нашите гости. Научете повече >>

Уважаеми гости, партньори и колеги, За нас в комплекс Монтесито Вашето здраве е приоритет, за това следим от близо информацията постъпваща от Световната здравна организация и Националния кризисен щаб, отностно корона вируса (COVID-19). Поради настъпилата ситуация комплекс Монтесито засилва своите хигиенни стандарти като: От екипа на хотелски комплекс Монтесито