уроци по плуване

Уроци по плуване за начинаещи в София

Ползи за здравето от плуването

Плуването е полезно за хората от всички възрасти, като помага за добрата физическа форма във всяко отношение, включвайки всички мускулни групи в процеса на тренировка.

Основните ползи от плуването са:

  • развива сила и издръжливост;
  • помага на гръбначния стълб да стане по-гъвкав;
  • спомага за нормализиране на телесното тегло;
  • подобрява подвижността на ставите;
  • тренира белите дробове и сърцето;
  • възстановява здравия сън.

Ползите от плуването се проявяват тогава, когато плувате правилно. Това може да стане единствено с опитен с треньор, така че по-късно да не се налага да коригирате грешки в техниката си. Вземете първите си уроци по плуване в басейн – там ще ви бъде по-лесно да контролирате позицията на тялото си.

 

Уроците по плуване за начинаещи

Ако нямате никакви умения за плуване и живеете в района на София, през летните месеци можете да се възползвате от нашите уроци за начинаещи. Комплекс Монтесито предлага уроци по плуване за начинаещи както за деца, така и за възрастни под ръководството на Еди Рунев – един от най-добрите треньори по плуване с дългогодишен опит.

Уроците се провеждат в нашия открит басейн, който предлага кристално чиста вода и много приятна обстановка.

Един урок или тренировка по плуване обикновено включва следните етапи:

  • загряване и упражнения на суша
  • затвърждаване на научените техники от предишни уроци
  • овладяване на нови техники и упражнения във водата
  • свободно плуване

 

 

Басейнът

Откритият басейн на Коплекс Монтесито е с площ от 315 кв.метра. Тук хора от всички възрасти могат да овладеят своите плувни умения. Басейнът е отворен всеки ден от 9 до 19 часа. За възрастни се предлага и релакс в бара на басейна, който е със същото работно време. Комплексът разполага и с детски басейн, така че ако имате малко дете, можете да го доведете и да го оставите да се наслаждава на водата и възможността за забавни игри в нея.

Хотел с безплатен басейн в София

 

Възможност за предварително записване

Бихте могли да си запишете предварително час за уроци по плуване за начинаещи в София, в удобно за вас време, през всеки работен ден.  Уроците се провеждат всеки делничен ден от 9 до 11:30 часа от треньора Еди Рунев. Той ще бъде на ваше разположение за провеждане на индивидуални уроци по плуване за деца и възрастни, разпределени според личния ви напредък.

 

Удобства при ползване на басейна

Бихте могли допълнително да се възползвате от безплатни шезлонг и шалте. Срещу минимален депозит можете да ползвате допълнителните услуги към басейна – ползване на хавлия, сейф и др.

 

Използване на басейна за допълнителна практика извън часовете за обучение

Извън часовете за обучение също имате възможността да направите допълнителни упражнения по плуване в  открития басейн на Монтесито. Той работи всеки ден, включително и уикенда. Деца до 5 годишна възраст могат да използват безплатно детския басейн. За деца на възраст от 6 до 12 годишна възраст, таксата е 10 лв. дневно, а през уикенда е 15 лв. За възрастни таксата е 15 лв., а през уикенда е 20 лв. Деца до 16 години ще се допуснат до коплекса само придружени от възрастен.