Най-интересните събития в София през пролетта на 2023

София обичайно е център на повечето интересни събития в страната. 2023 година не прави изключение. Вижте някои от най-очакваните събития през тази пролет:

 

Balkan eCommerce Summit

Двудневен форум, който ще се състои на 4 и 5 април в София Тех Парк. Balkan eCommerce Summit събира на едно място представители на електронна търговия от повече от 10 балкански държави. Ще бъдат обсъждани Live Shopping, различни платформи, идеи и решения за увеличаване на продажбите, трансгранична логистика и други. Събитието е подходящо за собственици на електронни магазини, дигитални агенции и за всички с интереси в областта на интернет търговията.

 

Франческа Дего и Найден Тодоров в Софийска филхармония

На 13 април 2023 в Софийската филхармония ще гостува талантливата цигуларка Франческа Дего. Този сезон за нея включва дебюти с Оркестър де Шан-з-Елизе с маестро Херевеге, Оркестър Синфоника де Кастилия и Леон, Националния симфоничен оркестър на Ирландия, Северна Каролина, Софийска филхармония и Фарьорския симфоничен оркестър.

 

Мото Експо 2023

Специализирано изложение за мотоциклети, АТV, скутери, мотопеди, велосипеди и свързаните с тях аксесоари, консумативи и принадлежности. Ще се проведе от 20 до 23 април в зала „Арена София“.

 

Sofia Underground International Performance Art Festival

Фестивал на изкуствата в рамките на 5 дни с над 40 участници, които ще представят пърформанси, танцови проекти, лекции, звукови инсталации с цел изследване на нови и вълнуващи пространства в столицата.

 

Изложбена инсталация „Зелената трансформация на София – София е зелена. Ти си София”

Изложбената инсталация представлява 7 двустранни пана, които представят прогреса на столицата спрямо 12-те индикатора в конкурса за “Зелена столица на Европа” и отправят конкретни предложения към гражданите и идеи, с които те могат да подпомогнат процеса. Инсталацията представя избрани факти и проекти, които са важни за зелената трансформация на София.

 

Концерт на Ерос Рамацоти в Арена Армеец

Легендарният италиански изпълнител ще изнесе концерт в столицата на 25 април 2023 година. Той ще гостува по покана на Fest Team като част от световно турне. Концертът ще се проведе от 20:00 часа.

 

Фестивал на светлините LUNAR

Творби на известни световни артисти ще преобразят едни от най-популярните сгради, площади и паркове в София. Второто издание на фестивала ще се проведе от 11 до 14 май и ще преобрази централната част на града в огромна и красива, сияеща галерия под открито небе. Артисти от цял свят ще изненадат жителите и гостите на града чрез 3D мапинг проекции и светлинни инсталации.

 

Пролетен фестивал на чая, кафето и билките

Пролетния фестивал на чая, кафето и билките ще се проведе на 13 и 14 май в парк хотел Москва в София. Потопете се в приятен, ароматен пролетен уикенд.

 

Походът на книгите

Кампания за насърчаването на четенето Походът на книгите стартира на 2 април от 11:00 часа в концертната зала на Общински културен институт „Дом на културата Искър“. Походът на книгите е част от календара на културните събития на Столична община.

 

Настаняване в София

Ако желаете да посетите някои от интересните събития в София тази пролет и търсите място за отсядане, заповядайте в Комплекс Монтесито. Удобното му местоположение ще ви осигурява бърз и лесен достъп до всяка точка на града, а комфортният престой е гарантиран.