Как да организираме кетъринг за бизнес събитие

Кетърингът за бизнес мероприятие в София – семинар, конференция, тиймбилдинг, е много важен. За правилното му организиране на първо място трябва да планирате внимателно всичко – бюджета, мястото, забавните елементи.

 

Бюджетът за кетъринга

Разпределете средствата, които планирате да заделите за кетъринга, така че да има достатъчно за храна, напитки, други елементи. Най-добре е да намерите ресторант в столицата, който да ви предложи меню и отстъпки. Тук ще свържем планирането на бюджета с избора на подходящо място за провеждане.

 

Кетъринг фирма за доставки на място или кетъринг в комплекса, в който се провежда събитието

Ако сте се спрели на място за провеждане – например зала в сграда, потърсете кетъринг фирма за доставки на храни и напитки на място. Съберете отзиви от колеги, които са организирали кетъринг за бизнес събития, потърсете оферти от няколко кетъринг фирми и изберете най-подходящата.

По-лесно е, ако запазите зала за събитието в хотелски комплекс, към който има ресторант. Уговорете с мениджърите кетъринг менюто, което ще ви осигурява ресторантът. Много добре ще е, ако за ползването на зала, места за нощувки и кетъринг в комплекса ви предложат актрактивни отстъпки.

 

Най-добрият избор на място за кетъринг

Идеалният избор, както вече споменахме по-горе, е ресторант, който да организира всичко – осигуряване на закуски и кафе за паузите, меню за обяд и вечеря. Ако ресторантът е част от комплекс с подходящи зали за бизнес събития, това е най-удачният вариант.

Когато избирате ресторант, трябва да имате предвид и капацитета му, за да сте сигурни, че ще има места за всички.

Също така важно е мястото за кетъринг да се намира в удобна локация, за да може участниците в бизнес събитието да идват с коли и с обществен транспорт. Потърсете ресторант, който се намира на основен булевард, за да може лесно да се достига до него, и същевременно да е близо до мястото на провеждане на лекциите, семинарните занятия и т.н. Отново ще подчертаем, че задачата се улеснява много, ако изберете хотелски комплекс със зали за конференции и ресторант.

Такива комплекси са заети почти непрекъснато, затова започнете търсенето и разговорите с ръководството на комплекса достатъчно рано, за да може да ви запазят зала и да заделят персонал и ресурси за кетъринга.

 

Зали за бизнес събития в Комплекс Монтесито

Комплекс Монтесито, който се намира на булевард Цариградско шосе, е удобен не само с локацията си. Двете зали на комплекса са подходящи за провеждане на бизнес събития с голям или малък брой участници.

Зала Монте е оборудвана с всичко необходимо за бизнес срещи, семинари, обучения с малък брой участници – тук могат да се осигурят места за до 50 души. Подреждането на местата може да бъде тип заседателна маса, класна стая или театър.

голям дансинг за танци

Зала Montecito Hall е с площ 400 кв.м. и може да осигури места за до 350 участници при театрално разположение. Другите варианти на подреждане на местата са кръгли маси, заседателна маса и класна стая. Залата също разполага с необходимото оборудване за бизнес събития – озвучаване, голям екран, флипчарт, мултимедия.

Ресторантът на комплекса ще ви осигури кетъринг, а допълнителни предимства на комплекса освен близостта до центъра на столицата с обществен или собствен транспорт са зелената градина с шатри, особено привлекателна за кафе паузи и отдих, и откритият басейн, който работи през топлия сезон.

В хотела можете да запазите места за участниците, които ще пристигнат от други населени места.

Комплексът често е място на провеждане на бизнес мероприятия, затова запазете отрано места и договорете подходящ кетъринг.