Сватбено меню

Сватбеното меню – предизвикателството да избереш най-доброто

Сватбеното меню е голямо предизвикателство.

От една страна, то трябва да задоволи прищявките на всички гости – вегетарианци, месоядни, вегани и други. От друга – трябва да е достатъчно изискано като за специален повод. От трета – финансовата част също не е без значение. Колко ще са гостите, какво ще им се поднесе, колко степени е менюто- това са само част от въпросите, с които ще се сблъскате при избора на сватбеното меню за вашия голям ден.

Няколко полезни съвета при избора на сватбено меню

  Сватбено меню 

Според някои специалисти по сватбеното организиране менюто също следва да е тематично организирано, както и целия празник. Например, ако цветовете за вашата сватба са в пастелната гама, следва и храната, или поне приборите да подхождат на този замисъл.

Ако сте малко по-изобретателни или креативни, бихте могли да сътворите чудеса – украшенията по храната, които ще създадат атмосфера и приятно настроение у гостите. Но това зависи от сезона, в който ще бъде сватбата, от броя гости, самата храна и много други неща. Ако е лято, температурите са високи и съответно храната ще бъде съобразена с това. В този случай от допълнителни украшения няма смисъл, защото лесно ще се развалят от топлината.

Тогава можем да се постараем за коктейлите – ако сме решили да има такива, дори и да са безалкохолни. Всякакви украшения са възможни – плодове, различни конфети, чадърчета, надписи до декорации по самите чаши. Същото важи и за десерта – колкото по-примамливо изглежда, толкова по-добре.

Десерт

Най-важната част от сватбеното меню несъмнено е тортата. Колкото по-голяма и пищна е, толкова по-добре. Най-често тортата е с фигурки на младоженците. Те я разрязват и ритуално подслаждат новия си живот заедно като отхапват по едно парче. След което следва целувката.

Сватбена тортаТортата трябва да е сладка и красива – символизира съвместния живот на младото семейство и щастието, което ги очаква.

Винаги може да изберете по-нестандартно меню за вашата сватбата в зависимост от мястото, където ще бъде тя. Ако ,например, сте избрали да е на плажа, коктейли, ядки, сандвичи и хапки са чудесна идея за леко меню. Какъвто и да е вашият избор, не забравяйте за тортата. Без сватбената торта няма истинска сватба.

При избора на сватбено меню е много важно да осмислите всичко до най-малкия детайл. Трябва да сте наясно каква сватба искате – като тема, като храна; ще има ли предястие, а десерт, освен тортата; какво усещане искате да оставите у гостите – пикантно, екзотично, традиционно; как да бъде поднесено менюто, каква да бъде украсата и др.

Организирането на такова голямо събитие е важна част от живота на всяка двойка, която решава да започне съвместен живот. Покрай стресът и напрежението често се пропускат много важни неща. Затова, дайте си достатъчно време, помислете за менюто още в началото на планирането на сватбеното тържество. Така ще си гарантирате достатъчно време за евентуални грешки и промени. Организирайте кетъринга, ако ще е външен, помислете за всичко максимално безпристрастно. Истинската магия на всяко голямо събитие е в доброто планиране и организация. С тяхна помощ вашата сватба ще бъде като по учебник.