Сватбена декорация

Избор на дата за сватбата – мисията възможна

Сватбата е едно от най-вълнуващите събития в живота на всеки човек. Несъмнено цялото това щастие е съпроводено с много приготовления, които трябва да са добре организирани.

Как да изберем дата за сватбата? От какво трябва да се ръководим? Какво да имаме предвид при избора на дата през различните сезони?

Сватбена декорация

Истината е, че всеки сезон е необикновен по различен начин. Който и сезон да изберете за вашата сватба, ще останете очаровани от атмосферата и дълго ше помните красотата на този ден.

Ако изберете вашата сватба да се случи през пролетта, то тогава ще може да се възползвате от възраждащата се природа. Ако времето е милостиво към вас, ще може да я организирате на открито. Но не забравяйте,че именно през  пролетта  времето бързо се променя и е възможно, докато празнувате в красива градинка с вашите близки, да завали дъжд или да задуха силен вятър. За да не се развали дългочаканото събитие, подгответе се за вариант на закрито в случай че сте избрали дата на голямото събитие през пролетния сезон.

сватба

Лятото – най-желаният сезон за сключване на брак. Времето е прекрасно, настроението е идеално. Всичко сякаш е на наша страна и нищо не заплашва да развали плановете ни. Снимките ще се получат чудесно на открито, ако сте решили празникът да е навън – времето ще ви съдейства.

Какво обаче може да се обърка? Задължително трябва да имате предвид това, че лятото е много горещо и това може да навреди на вашия празник. Как? Ако сте планирали събитието навън, възможно е от горещината украсата и цветята да повяхнат по-бързо. Гостите да се препотят няколко пъти в костюмите си. Ако избирате лятото за вашата сватба, подберете дата в началото на сезона, когато температурите не са така високи.

Изберете подходящо прохладно място, за да няма неприятни изненади. Също така, имайте предвид, че голяма част от хората през лятото пътуват активно. Това може да им попречи да посетят вашето събитие и да създаде негативни емоции, както у вас, така и у вашите близки или приятели.

За да е по-интересна и свежа вашата сватба, може да подберете мястото да разполага с басейн. Така и гостите ви ще бъдат доволни, понеже ще могат да се разхладят в горещия ден.

Есента – красив сезон за ново начало.

Есента е много красив и романтичен сезон. Багрите са идеални за вашите снимки навън, както и за самото тържество. Температурите не са толкова високи и позволяват по-спокойно прекарване по време на голямото събитие.

Голяма част от хората са се завърнали от летните почивки, свежи и готови за нови начинания. В този случай няма да липсват от вашето празненство.

Зимата е доста често подценявана като сватбен сезон. Въпреки това, тя крие безкрайно много красота и романтика – белотата, която се появява при първия сняг, времето на надежди преди коледните празници. Зимата е идеалното време за вашата сватба. Тя може да бъде на закрито, също и с изнесен ритуал, ако времето позволява.

По което и време от годината да изберете за вашата сватба, важното е да сте щастливи от предстоящото събитие и да имате достатъчно време да го организирате подобаващо.