летни жеги

3 ефикасни начина да се преборите с летните жеги

Чудите се как да се скриете от жаркото слънце? Търсите начин да се радвате на красотата на лятото без да се превърнете в топяща се восъчна фигурка? Вижте три лесни и ефикасни метода за борба с непоносимите жеги.

летни жеги

Пийте повече течности

Добрата хидратация е изключително важна за здравето и тонуса на организма, особено през лятото. Както знаете, продължителните горещини са не само изтощителни, но и опасни, тъй като високите температури карат тялото ни да „хаби” ценните си запаси от вода в опит да се охлади. Именно затова е добре да приемате колкото се може повече течности.

Разбира се, не всички напитки са Ваши съюзници в борбата с летните жеги. Хубаво е да избягвате прекомерната употреба на алкохол, както и твърде сладките/изкуствено оцветените питиета. Най-добре заложете на добрата стара Н2О, на натуралните фрешове и свежите чайове (зелен чай, мента). Не забравяйте, че колкото по-хидратиран е организма Ви, толкова по-лесно ще понесе високите градуси.

Инвестирайте в качествени материи

Продължителните жеги, задушното време и UV лъчите оказват негативно влияние върху целия организъм. Те значително дехидратират кожата, понижават тонуса, изсушават косата и засилват функцията на потните жлези. Най-добрият начин да предпазите тялото (и настроението) си е да инвестирате в подходящи за сезона дрехи.

Най-добре заложете на модели, изработени изцяло от естествени тъкани – лен, памук и коприна. Тези материи са не само удобни, но и изключително подходящи за летните горещини. Те ще Ви осигурят комфорт, свобода на движение, прохлада и суха кожа. Макар да са по-скъпи от синтетичните си „събратя”, дрехите, направени от естествени материи, са и в пъти по-качествени, комфортни и функционални.

Разхладете се с водни занимания

Плуването безспорно е един от най-ефикасните, здравословни и приятни методи за борба с досадните горещини. То влияе ползотворно на външния вид, укрепва фигурата, подобрява стойката, развива мускулите, изчиства токсините от тялото и не на последно място – осигурява несравнима прохлада.

Освен забавни и полезни, водните занимания са и изключително достъпни – повечето градове в България разполагат с поне един действащ басейн. Отпуската Ви се вижда далече, нямате време да отскочите до родното Черноморие, не живеете в близост до езеро, плаж или язовир? Ако се намирате в София, заповядайте да се разхладите и да поплувате на воля в просторния открит басейн на комплекс „Монтесито”. Мястото ще Ви очарова с кристално чиста вода, ваканционна атмосфера, атрактивни цени и куп удобства.