септември пътуване

Септември – идеален за вашата почивка в планината

Месец септември е граничен, защото бележи края на лятото и идването на есента. Това обаче не означава, че не можете да прекарате една незабравима почивка в планината именно през септември. Много хора го предпочитат, защото тогава цените са по-ниски, няма толкова много хора и е по-спокойно, а и температурите са по-умерени. Ако искате да си почините от жегите, стреса и да се доближите до природата, то септември е вашият месец за идеална почивка в планината.

Защо да изберем планината за нашата почивка?

септември пътуване

Ако сте любители на тишината и спокойствието, то планината е вашето място. Чист въздух, песента на птичките и красива природа – това ви е нужно за една пълноценна почивка и презареждане далеч от градския шум. Повечето хотели в планината разполагат с басейни и спа зони, за да осигурят на своите гости уют и спокойствие.

Септемврийските празници са идеалният момент за вашата почивка в планината. Времето е хубаво и позволява разходки на открито, пикници и много емоции под слънчевите лъчи.

Съвети при планирането на септемврийската почивка

Септември е дългоочакван заради почивните дни, които могат да се комбинират и позволяват да се насладим на едно бягство от града. Тъй като доста хора мислят в тази посока, добре е предварително да решите къде искате да идете в планината и да направите резервация.

Ако искате вашата септемврийска почивка да включи няколко места, които да разгледате, то тогава е хубаво да имате предварително начертан маршрут. Например, ако искате да посетите забележителности около София, най-добре е да планирате всеки ден по един град, който да посетите. Така няма да се уморите, а и ще имате достатъчно време да опознаете обстановката.

Ако пътувате от далеч, отделете поне един ден в София. Имайте предвид, че около почивните дни ще има доста пътуващи хора в страната, така че е хубаво да си предвидите място за почивка, ако вашият маршрут е дълъг.

hotel Montecito

В случай, че не сте били в столицата скоро, септември е идеалният месец за разходка по градските улици. Няма огромни тълпи от хора, повечето ремонти са привършили, а и температурите не са толкова високи. Разходете се до Витоша и околностите. А вечерта може да отседнете в Хотел и ресторант Монтесито.

Монтесито се намира на изключително удобно място в столицата. Като същински оазис, Хотелът се намира далеч от градския шум, но същевременно предлага всичко необходимо за вашето спокойствие: елегантност, стил и уют, прекрасни стаи, чудесен ресторант, любезен персонал на вашите услуги и басейн. Резервирайте своята стая в Монтесито, за да имате време да се разходите в столицата.

Подарете си спокойствие и незабравими преживявания с почивка през септември.