рокли за шаферки и булката

Рокли за шаферки – 5 съвета за добър избор

Изборът на подходящи рокли за шаферки за вашата сватба може би ви се струва лесен, след намирането на перфектната булчинска рокля. Но тук има уловка. Независимо от типа сватба, която замисляте, декорацията, цветовете, стила, броя гости и всичко останало, шаферските рокли трябва да бъдат подбрани прецизно, за да няма сърдити и обидени на тържеството.

Идеалните рокли за шаферки: какво да предвидите?

В суматохата с организацията на вашата сватба възможно е да се отнесете и да не уцелите подходящия момент за  рокли за шаферки.  Много важно е да имате достатъчно време пред себе си в случай, че ще бъдат шити по поръчка. За да избегнете ситуации, в които напрежението ще ескалира, предлагаме ви да следвате стриктно тези 5 съвета при избора на рокли за шаферки.

булката и шаферките

1. Изяснете си какво очаквате: цвят, дизайн, материал и др.

След като си изясните какви точно да бъдат роклите за вашите шаферки, ще ви е по-лесно да го обсъдите с тях. Важно е да се съобразите с цвета и формата – възможно е на някои от момичетата даден цвят да не им отива, или пък дизайнът на роклите да подчертава части от тялото, които не са добре оформени. За да няма сърдити, нужни са компромиси – и от ваша, и от тяхна страна.

2. Обсъдете с момичетата какво сте решили

Тази част от организацията по избора на рокли за шаферки е може би най-трудна. Защото колкото повече момичета има, толкова по-трудно ще е да се съобразите с всички. Какви проблеми могат да възникнат? Някои от тях няма да харесват дължината на роклята, други – цвета, а трети може би дори цялата идея да са еднакво облечени на тържеството. Не губете кураж, винаги има решение.

Решение на подобни казуси

Единият възможен вариант е да изберете неутрален цвят, който би подхождал на всички, без да ги ангажирате с дизайн, форма и така нататък. Много булки предпочитат така, за да има все пак акцент в тържеството.

шаферки с рокли

Другият вариант е роклите да са еднакви, съобразени с размера на всяка от момичетата, но да са в различен цвят: жълто, зелено, синьо – ако акцентите в сватбената декорация са с пролетни мотиви. Това решение също е удачно, защото всяка шаферка ще може да подбере цвят, който и отива и допада, и в същото време ще се е съобразила с вашето желание за модел на роклята.

Третият вариант е да не ги обвързвате с нищо – сами да изберат това, което им допада, за да се чувстват комфортно на вашия празник. Изборът е ваш.

3. Размерът винаги е важен

Ако избирате рокли за шаферки по поръчка, помнете, че е много важно всички да бъдат измерени правилно. Стандартните размери може да не свършат работа. Затова – организирайте ги и заедно отидете на мястото, където ще ви ушият роклите. Важно е това да се случи най-късно два месеца преди сватбата, за да има достатъчно време за реакция, ако нещо се обърка. Разбира се, този срок може да варира в зависимост от сложността на дизайна на роклите, броя шаферки и други.

Ако роклите за вашите шаферки не са по поръчка, а са ушити и се продават свободно в търговската мрежа, тогава имате повече време за реакция. Но въпреки това не оставяйте всичко за последния миг – тогава ще ви е напрегнато с други неща около организацията.

4. Не забравяйте за разходите около роклите

При избора на рокли за шаферки, важно е да се съобразите с разходите. Помислете какъв бюджет ще струват, дали всеки може да си го позволи. Бъдете деликатни, когато обсъждате тази тема. Хубаво е шаферките да знаят, че роклите са тяхна финансова грижа, а не на булката. Ако избирате рокли, които няма да са шити по поръчка, концентрирайте се върху ценови диапазон, който ще задоволи всички. Защото е важно шаферките да присъстват на тържеството.

шаферки

5. Преди всичко трябва да ви е забавно при избора на рокли за шаферки

Самото преживяване, свързано с избора на рокли за шаферки е несравнимо. Не позволявайте на стреса, тревогите и притесненията да вземат връх. Насладете се максимално на времето, прекарано с момичетата по време на пазаруването за рокли. Бъдете щастливи заедно, защото ще преживеете един неповторим момент – сватба, споделена с най-близките.

Ако се чудите какви подаръците да изберете за вашите гости на сватбения ден, разгледайте нашите предложения. Желаем Ви успех и едно приятно и красиво сватбено тържество!