perfect wedding

Как да планираме идеалното сватбено тържество?

Сватбата – най-важното събитие в живота на всеки човек. Mного подготовка за няколко часа, но всичко трябва да е изключително добре планирано, за да може събитието да се запомни с положителни емоции.

Как да планираме идеалното сватбено тържество без излишен стрес и напрежение?

Тайната на добре планираната сватба се крие в организацията. Колкото по-рано започнем с подготовката – толкова по-добре.

perfect wedding

Кои са нещата, които трябва да имаме предвид, когато започваме да планираме идеалното сватбено тържество?

Избор на дата

Несъмнено това е едно от най-важните неща, с които трябва да сме наясно от самото начало. След като изберем датата, ще знаем с колко време разполагаме, за да планираме самото тържество, да изберем мястото, да поканим гостите, да изберем сватбеното меню и всичко останало.

романтична сватба

Определяне на бюджет

След като сте избрали датата за голямото събитие е време да определите бюджета за събитието. Преценете добре колко хора ще поканите, колко ще ви струват всички неща до най-малкия детайл: роклята, прическата, храната в ресторанта, церемонията. Неизменно изборът на бюджет е свързан с избора на място за празника и броя хора, които сме решили да поканим, за да споделим събитието. Хубаво е когато започнем да обсъждаме тези неща с половинката си да сме подготвени със списъци с конкретни предложения. Така ще си спестим време в това да се чудим кого ще каним и къде. При съставянето на списък с мястото за вашата сватба, имайте предвид следните неща:

  • Колко души ще поканите? – могат ли да се съберат на избраното място?
  • Кога ще е сватбата – навън (в градина) или на закрито?
  • Свободно ли е мястото за вашата дата?
  • Цената не е без значение – колко ще струва мястото и какво включва ползването му?
  • Какво ще е менюта?
  • По кое време на деня ще е сватбата – обедна, вечерна?Това са основните въпроси, около които трябва да помислите. Хубаво е да помислите и за снимките – да наемете професионален фотограф, да изберете кога искате да бъдат направени. Повечето хора предпочитат да наемат сватбена агенция, която да организира събитието. Въпреки това, вие все пак трябва да имате готовност с отговори на тези въпроси. Всеки сватбен агент ще ви попита подобни неща още на първата ви среща, за да може да прецени с колко време разполага за организиране на големия ден. Хубаво е да помислите и за музиката, която ще бъде по време на сватбеното събиране.

Изборът на булчинската рокля е едно от най-първите неща, които се случват в организирането на събитието. Всяка дама мечтае от малка за този ден и когато види подходящата рокля, знае, че това е тя.

Изборът на място за сватбеното тържество

Мястото е много важно за цялостната атмосфера на сватбата. Изберете подходяща дестинация в зависимост от това колко гости ще имате. Хотелът с ресторант и градина е чудесно място за вашата сватба. Ако гостите ви идват от далеч, то тогава за тях ще е още по-лесно – ще отседнат в хотела, където ще е сватбата и няма да се притесняват, че се налага да пътуват до мястото.

Изберете светло и просторно място, което да бъде аранжирано подходящо за случая. Сватбата се случва само веднъж – затова всичко трябва да е чудесно.

Снимките – остават спомен за цял живот

За вашата сватбена фотосесия изберете добър фотограф. Не пестете пари от тях, защото после ще съжалявате. Снимките остават спомен за цял живот. Ако са добре направени, са още по-емоционални. Напоследък все по-интересни са сватбените снимки със сюжет – преплетени пръсти, красиви детайли от сватбения ден и  много интересни ситуации с близки и приятели. Колкото повече се забавлявате, докато ви снимат, толкова по-непринудени ще бъдат снимките ви от сватбата.

Изберете подходящо място за снимките – навън винаги е за предпочитане, ако времето позволява.
И макар да изглежда, че сватбата е далеч в бъдещето, хубаво е да помислим за всичко предварително. Подгответе се за големи ден, заредени с приятни емоции, търпение и много ентусиазъм. Няма да е лесно, но ще си заслужава усилията.