летни напитки

Как да победим летните горещини?

Лятото е любимият ни сезон, но високите температури не ни помагат да му се насладим максимално. Какво можем да направим, за да надвием летните горещини и да направим дните си по-приятни?

Лятото трябва да пиете повече течности. И да внимавате с климатиците и теченията, защото много лесно се настива. А смяната на топло и студено е стрес за организма и причинява небивал дискомфорт. Избягвайте да пиете много студено или много топло. Придържайте се към умерените температури.

Ако пък ви е горещо, вземете хладен душ, или се преоблечете с други дрехи. Най-предпочитаните напитки за борба с летните горещини са домашна лимонада, вода с лимон, студен чай, както и айрян – заради солта утолява жаждата.

летни напитки

Яденето на сладолед е любимият ни начин да се разхладим в летните горещини. В комбинация с разходка в планината или в парка, това е идеалният начин да надвием летните горещини.

сладолед

Ако нямате възможност да избягате от града за няколко дни в летните горещини, то със сигурност може да посетите басейна – най-доброто място да се разхладите, да си починете и да хванете прекрасен тен. Хотел „Монтесито“ ви кани да посетите открития басейн, където ще можете да избягате от жегата, да се разхладите с приятно питие и да си починете от стреса.

Montecito pool

 

Добър съвет за надвиване на летните горещини е планирането на вашите излизания. Ако не е наложително да излизате по средата на деня, то тогава планирайте вашите ангажименти преди обяд или след 16 ч, когато не е толкова топло. Ако все пак няма как да избегнете излизането в най-голямата жега, задължително носете шапка и слънчеви очила. Избирайте сенчести маршрути и пийте достатъчно вода, защото лятото лесно се обезводняваме.

Не е без значение и как се обличаме през лятото. Светлите дрехи привличат по-малко слънце и съответно не ни е толкова горещо с тях. Избирайте памучни дрехи, които не са прилепнали към тялото, за да могат да ви осигурят прохлада и спокойствие през деня.

Колкото и да обичаме лятото, трябва да внимаваме, защото високите температури крият рискове. Не пропускайте да се потопите в летните емоции на басейн „Монтесито“. Разхладете тялото и зарадвайте душата си с приятни преживявания в сърцето на града.