покани за сватба

Покани за сватба: избор, съвети, тенденции

Вашите покани за сватба са първата среща на гостите с важното събитие. Какво трябва да съдържат, как да изглеждат, да бъдат ли съобразени с украсата и темата на събитието? – всичко това има значение и трябва да отделите време и търпение, за да помислите добре. Ако се колебаете откъде да започнете, следвайте тези стъпки.

Как да изберем покани за сватба?

Преди да има сватба, идва ред на поканите. А те са много важни, затова трябва да им отделим нужното време при планирането…

1. Помислете за цялостната тема на сватбата, подберете цветовете

Ако искате всичко в сватбения ден да бъде тематично и цветово организирано, изберете цвета на поканите спрямо темата на сватбата. Например, ако е морска и преобладаващата украса е в синьо-зелено, използвайте тези нюанси като акценти и за сватбените покани.

2. Изберете материал, определете си бюджет

Все по-често за изработването на покани за сватба се избират рециклирани материали. Това е чудесно еко решение, което невинаги е по-скъпо.

След като сте уточнили темата и евентуалния брой гости, следва да определите бюджет. След това ще разгледате различни предложения и ще изберете вашия дизайн спрямо темата, цветовете и вашия вкус.

Разбира се, и бюджетът е важен, така че придържайте се към него.

3. Основната информация трябва да присъства

Вашата покана за сватба трябва да включва най-важната информация: кой, кога, къде и как. С други думи, вашите имена, тези на кумовете, мястото на провеждане на сватбата, датата и часа. Допълнителни уточнения като подаръци, цветя и други също могат да се добавят.

В случай, че ритуалът и/или църковният брак са с различни локации, следва да предоставите допълнение към картичката с подробностите, за да сте сигурни, че гостите няма да се объркат. Ако всичко е на едно място, може да изготвите кратка програма по часове, например:

16:00 ч. – Голямото “ДА” в хотел/ресторант..

17:00 ч. – Църковен ритуал

17:30 ч. – Коктейл и поздрави за младото семейство

18:30 ч.  – Купон, песни, танци до зори в хотел…

Ако предпочитате модерните технологии, може да включите всички детайли относно мястото и адреса на сватбата, самата покана, меню, нощувки и други в специално изработен уебсайт за събитието.

По отношение на сватбеното меню и неговия избор, прочетете 4 важни неща при избора на меню за сватба

4. Следете и спазвайте сроковете

Предварително изчислете кога трябва да раздадете картичките и в какъв срок ще очаквате потвърждение. Обикновено, този период е месец-месец и половина преди събитието. Изключение правят сватби в летния сезон, когато трябва да го направите от по-рано, както и такива, които са близо до големи празници и почивни дни. Срокът за потвърждение обикновено е до две седмици след поканата, за да може да уточните бройки с хотела/ресторанта, както и нощувки, ако е необходимо.

Тенденции при избора на покани за сватба през 2019 г.

Тенденциите при избора на покани за сватба през 2019 г. са свързани с разнообразие на вкусовете. Все по-често се прибягва до по-изчистени дизайни, флорални мотиви и монограми.

Дизайн с карта

Този елегантен и същевременно нестандартен и интересен дизайн на сватбени покани помага да ориентирате гостите как да стигнат до мястото, в случай че то е различно от това, на което ще се проведе ритуала. С повече въображение и смелост може да изненадате с подобно решение.

покани за сватба тип карта

Вдъхновение от природата

Ако вашата сватба е с тема цветя, или присъстват флорални мотиви, може да изберете същия акцент за вашите покани и пликове. Нежност, изящество и красота – всичко това говори за една романтична и приказна сватба!

покани за сватба с цветя

Монограма и венец

Комбинацията от свързващ монограм с гирлянда, обградени от флорален венец, създава усещане за класа и изтънченост. Ако и вие искате да внушите подобно усещане, или то пасва по някакъв начин на вашето събитие, използвате го при дизайна на вашите покани за сватба.

сватбени покани тенденции 2019

Не забравяйте за плика към поканата. Няма значение, че ще предадете поканите лично, пликът трябва да присъства като естетическо допълнение. Изберете подходящ цвят, а защо не и печат с вашите инициали.

За още вдъхновения прочетете подробната ни статия 15 креативни и елегантни сватбени покани

Доверете се на хотел “Монтесито” и организирайте вашата мечтана сватба при нас! Очакваме Ви!