Красива гледка

Кои са най-важните неща при избор на хотел?

Почивката несъмнено е много важен период за всеки човек. Именно тогава успяваме да се отделим от ежедневните грижи и да се поглезим истински. Всеки мечтае неговата почивка да бъде идеална, но дали наистина това е възможно?

Красива гледка

Кои са онези важни неща, при избора на хотел за нашата почивка, от които трябва да се ръководим?

За да не бъдем изненадани при нашето настаняване, редно е да сме предварително подготвени. Много често, това, което виждаме в интернет като предложения за почивки, не е това, което очакваме. Затова трябва да сме внимателни. Като начало, нека преди да започнем търсенето, да си отговорим на следните въпроси:

 1. Какво искам? – луксозен хотел с басейн, джакузи или такъв, който е средна класа и по-ниска цена.
 2. Колко пари мога да отделя? – жизнено важен въпрос. Хубаво е да е ясно от самото начало, за да няма изненади и неприятни ситуации.
 3. Къде да се намира? – по в центъра, в покрайнините, във вилна зона. Без значение дали отивате на море, планина, през лятото, есента или зимата, отговорете си сами на тези въпроси, за да не останете разочаровани. В зависимост от целта на почивката ви, изберете най-подходящото.
 4. Какви екстри очаквам? – безплатен интернет, паркинг, забавления и игри, фитнес, басейн.
 5. Храненето – включено ли е, не е ли, какво предлагат, има ли бар и ресторант.
  Ресторант градина МонтеситоСлед като си отговорите на тези въпроси, вече сте готови да изберете хотел. Качественото обслужване и професионално отношение са от огромно значение за избора на хотел. Всичко се случва, затова заложете на място с име и добра репутация в бранша.

Чистотата и хигиената са едни от най-важните неща за всяка хотелска стая. Чистите кърпи и чаршафи създават усещането за домашен уют и спокойствие и така ви предразполагат да се отпуснете и да се насладите на вашето време с близките ви.

Четете отзиви на други гости, свързани с дадения хотел. Не приемайте всичко, което видите, но си съставете мнение. След това се обадете по телефона, за да си направите резервация. Винаги е по-лесно онлайн, но по телефона ще ви обърнат внимание и ще отговорят на въпросите ви максимално изчерпателно. А и това е първият ви контакт с хотела, вече сте си създали впечатление и ще видите дали то ще се потвърди.

Кои са най-важните неща при избора на хотел?

Като всяко нещо в живота, понякога се налагат компромиси. Независимо дали са от финансови или други причини, необходимо е да разсъждаваме практически към дадената ситуация. Затова, кое е онова, което ни е най-важно, за да изберем хотела за нашата почивка?

 • Местоположението
  В зависимост от типа почивка, можем да предпочетем да сме по-близо до центъра или т.нар. търговска улица (с идеи за посещения на забележителности и разходки), или по-далеч от шума, ако сме например с деца и искаме да ни е по-тихо и спокойно.
 • Цената
  Цената винаги е от значение, но нея я гледаме на база какво ни се предлага: има ли включена закуска, има ли паркинг и интернет и др.
 • Отношението
  Отношението винаги е ключово за всеки човек. Колкото по-професионално се държат с нас, толкова по-лесно ще ни спечелят като дългосрочен клиент.
 • Чистотата и хигиената
  Чистотата и хигиената в общите части на хотела, в стаите са от огромно значение. Прави лошо впечатление, ако не са сменяни дълго време завивките на леглата или пердетата и покривките са прогорени от фасове. Избирайте вашия хотел като наблягате на всеки детайл.
 • Включените екстри
  Басейни, фитнес зала, масажи и всичко останало не са от огромно значение. Всичко зависи от индивидуалните ни нужди.
  Това са най-често срещаните критерии, според които сме склонни да изберем своя хотел.

Необходимо е да се вгледаме внимателно, за да подберем това, което е най-подходящ за нас и за семейството ни. Като комбинация от всички тези фактори избираме най-доброто за себе си в даден момент. Защото искаме да се насладим на почивката си.