монтесито луксозна стая

Критерии при избор на хотел

Често ни се е случвало да търсим хотел за нашата почивка или за важно събитие като сватба, юбилей, абитуриентски бал или рожден ден, но да не откриваме подходящ. На кого можем да се доверим при избора на хотел?

монтесито луксозна стая

Кои са важните фактори, по които избираме хотел?

Как избираме хотел?

Доста хора избират своя хотел спрямо бюджета, с който разполагат. Този начин крие рискове, защото невинаги бюджетът отговаря на това, което очакваме да получим. Хубаво е да проучим какво ни се предлага за съотвената цена.
Най-често нещата, които очакваме, са следните:

  • Местоположение
  • Стаи и чистота
  • Хранене
  • Цена
  • Обслужване и екстри – какво предлага като развлечения?
  • Отзиви в интернет и от познати/препоръки

Разбира се, има и много други неща, които съзнателно или не, гледаме, но тези са основните.

Местоположението е важно с оглед на това къде отиваме. Ако сме на почивка на морето, искаме хотелът да е възможно най-близо до него, за да си спестим ходенето. Важно е стаите да са чисти и приятни, за да ни осигурят нужния комфорт далеч от дома. Храненето, особено през летните месеци, е много важно. Хотелите с ресторант имат по-висок рейтинг и посещаемост, защото осигуряват на гостите си пълно обслужване и така почивката им се превръща в спокойно и приятно изживяване. Ако хотелът предлага различни пакети, свързани с отстъпки или предложения за екскурзии, толкова по-желан за туристите става той и съответно по-трудно ще си намерите свободна стая на един по-късен етап.

Към екстрите спадат басейн, всички видове спа процедури, масажи, открити пространства, тераси с изглед към море/планина и други. Паркингът е много важен, особено ако районът е натоварен, както са големите градове или пък гъсто населените курорти по морето.

Не на последно място при избора на хотел са отзивите в интернет за даденото място. Често обаче те не са достатъчно обективни. Най-добре е при изборът на хотел да се водим от това, което е нашето очакване. Например, да си изготвим списък с предпочитанията ни, да ги степенуваме и по този начин да отмятаме. Така ще ни е много по-лесно да направим своя избор.

Хотел и ресторант Монтесито притежава всички качества на уютно и стилно място за вашата почивка. Чудесната му локация, конкурентните цени и обслужването са само част от това, което Монтесито ще ви предложи, за да сбъдне вашата мечта. За провеждането на сватби и всякакви други мероприятия Монтесито ще се погрижи, а вие ще се насладите на емоциите с най-близките си във важния ден.