есенни листа

3 места в България, които да посетим през есента

Случвало ли ви се е да мечтаете за красива, спокойна, златна есен? Точно такава, магическа и спираща дъха ще я видите на тези 3 места в България, които е най-добре да посетите през есента. Защо? Ще се уверите сами…

есенни листа

3 места, които да посетим през есента в България

Магическите Родопи

Магията на Родопите е известна по цял свят. Тази планина не е обикновена, тя крие своята сила от чужди погледи. Живописните ждрела на Ягодина и Триград приканват със своята дивост. Разгледайте съкровищата на Ягодинската пещера и Дяволското гърло, опитайте от вкусните местни ястия, погледнете света от Орловото око. Разходете се до Белинташ, докоснете се до древността в Перперикон. Посетете Чудните мостове. Разгледайте Асеновата крепост отблизо, кацнала сякаш на самия хълм и отделете време да усетите енергията на планината. Защото тя е невероятна, особено през есента.
планина Родопи

Село Лещен

Село Лещен се намира в Югозападна България, на склона на Западните Родопи с красива гледка към величествения Пирин. Тук тишината отеква звучно, невероятно красивата природа е като жива: сгушени къщурки към приказни екопътеки за чудесна разходка през най-пъстрия сезон – есента. Посещението на Лещен може да комбинирате с разходки до Ковачевица или до Делчево, които по дух и атмосфера се съревновават с това чудесно място. Ако искате спа туризъм, то тогава Огняново е вашето място.

 село Лещен

Природен парк „Небесни пасбища“ край Правец

Отделете ден разходка до природния парк „Небесни пасбища“ и няма да съжалявате. Това място е ключово за вашето спокойствие и единение с природата. Близо до София, паркът се намира след Правец по посока село Осиковица. Легенда твърди, че земята тук е лековита и излъчва силна енергия. Красиво място за разходка на цялото семейство, където чистият въздух и спокойствието ще ви помогнат да осмислите деня си.

Небесни пасбища

За да бъде пътуването ви приятно и спокойно, отделете време за поне една нощувка в София. Винаги е по-добре, когато сме отпочинали и бодри за пътешествия. Хотел „Монтесито“ ви очаква, за да ви осигури приятен престои в сърцето на столицата. Добре дошли сте за една прекрасна почивка преди вашата есенна разходка!