басейн монтесито лятна ваканция

9 идеи как да прекараме лятото, ако почивката ни е все още мираж

Лятото е любимият ни сезон за почивка. Тогава можем да правим всичко – от любимите дълги разходки до каране на велосипед, посещение на природни забележителности, пътуване до други градове и какво ли още не.

Времето е прекрасно, температурите са високи, а морето – все по-желана дестинация за всички. Ако обаче вашата почивка е все още мираж (предстоят ви дългите летни месеци, в които трябва да се работи), ето какво може да направите, за да разнообразите ежедневието си?

басейн монтесито лятна ваканция

Използвайте уикенда пълноценно

Ако сте планували своята почивка в края на лятото по финансови или други съображения, то нищо не ви пречи да прекарате чудесно оставащите месеци. Не ви се вярва? Използвайте времето пълноценно. Уикендите си почивайте, правете любимите неща, за които преди не ви е оставало време: четене на книги, любимите телевизионни предавания, сгответе си нещо вкусно. Така ще се преборите с напиращите негативни емоции, че вие сте в града, а повечето ви приятели и познати се пекат на плажа. Чудесна идея е да си организирате меню, което да е морско: пригответе си домашна мелба, коктейли, лимонада или салата с морски дарове. Така ще усетите лятото в дома си. Друга чудесна идея е да разнообразите интериора с морски мотиви: сменете покривката, пердетата, добавете свежи аксесоари: миди, рапанчета, ваза с ароматни цветя. Поканете лятото в дома си!

Идете на басейн

Когато температурата се повиши до 30 градуса (че и повече), то вече е време да извадим банските, крем против изгаряне, да вземем шапката и да идем на… басейн. Плуването е чудесен начин да избягаме стреса, а освен това ще хванем бронзов тен.

Ако през летните месеци сте в София, непременно посетете открития басейн на Хотел Монтесито. Там ще се заредите с ваканционно настроение и няма да усетите липсата на морето. Басейнът на Хотел Монтесито е подходящ за почивка на цялото семейство. Добре сте дошли – време е за забавление и игри!

Хапвайте сладолед редовно

сладолед

Да, едва ли има някой, който да не обича сладолед. С него се разхлаждаме през лятото, когато не можем да ядем шоколад, защото се разтопява. Сладоледът е виновникът за доброто ни настроение. Не се ограничавайте – лятото позволява всички правила да бъдат заобиколени.

Разхладете се със свежи коктейли

Сладки приказки с приятели, на сянка и свежи коктейли в ръка – звучи като идеалната комбинация за една незабравима лятна вечер. Не пропускайте да се разхладите с коктейл и да прекарате приятно с най-близките си. Коктейлите допринасят за лятната атмосфера край морето. И макар да сте далеч от него, вие ще се почувствате като на почивка – особено много ще допринесат чадърчетата и палмичките, декориращи коктейла.

Разходка в планината

Когато планината е близо, нямаме оправдание да не я посетим в свободното си време. Тя предлага прохлада и спокойствие. Изберете си подходящ маршрут, запасете се с храна и вода и смело напред към приключенията.

Пикник на открито

пикник в планината

Пикник край река, езеро или друг воден източник е чудесен начин да се почувстваме ваканционно, макар да сме в пределите на града и далеч от морската шир.

Риболов

Дори да не сте любители на риболова, ще станете. Няма нищо по-успокояващо от това да ловиш риба. А и се доближаваш до природата. Опитайте – може пък това да е новото ви хоби.

Колоездене

Лятото е чудесно за каране на колело. Дълги разходки до знайни и незнайни места с раница на гърба в изследване на света. Намерете си компания и направете карането на колело традиция – през уикенда или веднъж седмично вечер. Така хем ще спортувате, хем ще разнообразявате ежедневието си.

Планирайте бъдещата почивка – така времето, което остава до нея, няма да ви изглежда така протяжно.

Подгответе всичко необходимо за предстоящата си почивка. Но не забравяйте да се наслаждавате на времето преди нея. Защото лятото е чудесно не само край морето. Лятото е вътре в нас стига да го пуснем на свобода!