Романтичен 14 февруари в хотел “Монтесито”!

Празниците съществуват, за да ни напомнят за красотата на живота. За да се веселим, създавайки ценни спомени, които остават непроменени с времето. И 14 февруари е такъв празник – на любовта, на виното, на романтиката и търсенето на красивото, което често отсъства от ежедневието ни.

Традиционно на 14 февруари влюбените си разменят подаръци (идеи за романтични подаръци може да прочетете в тази подробна статия от нашия блог). Също така в цял свят хората почитат празника с романтични жестове един към друг – разходка под звездите, романтична прожекция на филм, вечеря на свещи и много други. Много хора предлагат брак, вярвайки, че датата е вълшебна. Причината е в това, че Свети Валентин е покровител на влюбените. В Деня на любовта (14 февруари) още през далечния 14 век в Англия се оформя традицията по размяна на любовни послания под формата на т. нар. валентинки (актуални и до днес, особено сред по-малките). Съвременните символи на любовта днес са сърцето и образът на крилатия Купидон, който се появява навсякъде: бонбони, картички, плюшени играчки, декорация за цветя и др. През 19 век ръчно написаните послания биват заменени от масово произвежданите готови картички, които се ползват и до днес.

14 февруари бонбони

Много хора отричат, че 14 февруари е Свети Валентин. Други предпочитат да отбелязват Свети Трифон , който според легендата е покровител на лозята. Според православната църква обаче Трифоновден е на 1-ви февруари, част от така наречените Труфунци – 1 февруари – Трифоновден, 2 – Сретение Господне, 3-ти Симеоновден. Без значение кога ще изберете да празнувате Свети Трифон, традициите трябва да се спазват – да се пие вино за здраве.

14 февруари празнуване

Ако сте решили да комбинирате двата празника, заповядайте на 14-ти февруари от 19:00 ч. в хотел-ресторант “Монтесито”. Подготвили сме ви специална програма, която е подходяща за любителите на романтиката, на виното, на нестандартното. Ако искате да разнообразите студените зимни нощи и да си прекарате романтично на 14 февруари, заповядайте при нас. Забавлението е гарантирано и за най-малките, благодарение на нашия “Бейби Валентин”. За повече информация относно менюто, резервации и други детайли и нощувки, разгледайте специално организираното фейсбук събитие.

За любовта няма почивни дни, но не пречи да я отпразнуваме на 14 февруари, когато целият свят тържествено отбелязва този красив и романтичен празник. Очакваме Ви, за да можем заедно да споделим любовта – към близките си, към виното, към живота и към красотата, която ни заобикаля!

Хотел “Монтесито” Ви пожелава романтичен и магически Свети Валентин! А за опиянените от магията на виното – бъдете здрави и щастливи!