Цени на хотелските нощувки в европейските столици

Цените на хотелските нощувки търпят постоянни промени, както и всички останали услуги на пазара. Ако ви предстои пътуване през 2023 година, ще ви бъде полезно да се информирате предварително за това какви са цените за стандартна двойна стая в европейските столици.

 

Средни цени за двойна стая в европейските столици

В столицата на Нидерландия – Амстердам, средната цена за нощувка в двойна стая е 194 евро. Тя бележи леко намаление спрямо 2022 година.

В гръцката столица Атина, средната цена за нощувка е 105 евро.

В Берлин може да наемете двойна стая срещу 163 евро като отново се наблюдава леко поевтиняване спрямо предходната година.

В Брюксел настаняването в двойна стая ще ви струва средно 190 евро. В Будапеща цената е 112 евро.

 

Ако сте решили да посетите столицата и най-големия град в Дания – Копенхаген, то пригответе за нощувка в двойна стая около 270 евро на вечер.

Средната цена в Дъблин е 250 евро.

В Лисабон може да нощувате в двойна стая срещу 215 евро, а в Лондон това ще ви струва 270 евро.

В една от най-посещаваните европейски столици – Мадрид ще трябва да приготвите средно 198 евро за нощувка в стандартна двойна стая.

Средната цена за нощувка в двойна стая в столицата на Норвегия Осло е 190 евро.

Париж е един от най-посещаваните градове в Европа, а и в целия свят. И един от най-скъпите за настаняване. Двойна стая там струва средно 350 евро.

В чешката столица Прага, цената за нощувка е 165 евро.

Средната цена в един от най-посещаваните градове Рим е 219 евро, а във Виена – 170 евро.

 

Ако ви предстои пътуване до Стокхолм трябва да подготвите за нощувка в двойна стая 250 евро.

Това са средни цени, актуални към началото на 2023 година. Те могат да варират спрямо местоположението, категоризацията на хотела и конкретния период на посещение.

Средната цена за двойна стая в хотел в София е 100 лв. или около 50 евро на вечер.

 

Защо да изберете Комплекс Монтесито?

Ако планирате престой в София, заповядайте в Комплекс Монтесито. Хотелът разполага с 5 етажа и 101 единични, двойни и тройни стаи, паркинг, два асансьора. Сред удобствата в стаите са: климатик, хладилник, сейф, безжичен интернет, телефон, кабелна телевизия, система за електронно заключване, собствена баня с душ. Хотелът предлага пране и химическо чистене, room service, коли под наем, лекарска помощ при необходимост.

Басейнът на Комплекс Монтесито

 

Комплекс Монтесито се намира на югоизточния вход на София на булевард Цариградско шосе, водещ до центъра на града, в близост до Летище София, Бизнес Парк и Международен Конгресен и Експо Център София.

Обстановката в хотела е елегантна, изискана и уютна. Ресторант Монтесито ще ви очарова с романтичната си атмосфера, луксозния интериор в класически стил и богато и вкусно меню. Освен в ресторанта, може да се забавлявате в лятната градина, открития басейн и бара край него. Помислено е и за децата, те могат да играят под грижата на забавни аниматори в детския кът “Montecito Kids”.

Комплекс Монтесито ви очаква и за вашето събитие – сватба, абитуриентски бал, моминско или ергенско парти, рожден ден, тиймбилдинг, семинар, уъркшоп.