детски-парти

Как да подберем подходяща храна за детско парти?

Детските партита са изпълнени с радост и вълнение, а едно от най-важните неща, които трябва да бъдат обмислени, е храната. Ежедневно децата се хранят по ресторанти с пържени картофи, чипс, тестени изделия от бял хляб, панирани храни, газирани напитки и други вредни неща. Подготовката на вкусни и подходящи храни е ключът към успешното детско парти. В този материал ще разгледаме някои идеи за храни, които са гаранция за усмивки на лицата на малчуганите.

1. Фантастични сандвичи от оризовки

Съчетайте вкус и визия, предлагайки фантастични сандвичи. Изрязвайте оризовката във формата на любимите герои или забавни форми. Добавете разноцветни съставки като домати, краставици и кашкавал, за да направите сандвичите още по-привлекателни за децата.

2. Плодова експлозия

Подредете плодове във весели форми или ги нарежете на разнообразни фигури. Опитайте се да използвате цветни и сочни плодове като ягоди, грозде, ананас и киви. Тази плодова експлозия не само ще изглежда забавно, но и ще предостави необходимите витамини за децата.

3. Креативни пици

Пиците винаги са хит сред децата. Създайте креативни пици, като изрязвате пицата във формата на любими анимационни герои или ги украсявате със смешни изображения, изработени от различни съставки.

4. Напитки в специални чаши

Поднесете напитките по нестандартен начин, използвайки специални чаши с ярки цветове и страхотни форми. Можете да създадете безалкохолни коктейли с прясно изстискан плодов сок, добавяйки цветни сламки и украси.

5. Сандвичи от пълнозърнеста франзела

Сандвичите направени от франзели са били предпочитани от малчуганите още от нашето детство. Те задължително са много и са подредени в табла под формата на огромна пирамида за да изглеждат интересни за децата, а най-вкусните сандвичи сложете отдолу. Ако отново се постараете с разнообразните цветове на храните можете да съчетаете полезни съставки, като маслини, авокадо, яйца, сьомга, домати, краставици и други с нужните витамини за децата.

6. Сурови плодови торти

Суровата торта е торта за която се ползват само естествени съставки за блата, украсата и пълнежа. Вместо захар например, при тях се използват мед и фурми. Блатовете могат да бъдат направени от сушени плодове и стрити ядки. Тези торти освен, че са страшно вкусни изглеждат и изключително красиво и цветно и ще смаят децата.

Предимствата на здравословното хранене

Храната на детското парти не само трябва да е вкусна, но и забавна и здравословна. Предимствата на избора на подходящи храни включват не само удоволствието за вкусовите рецептори, но и осигуряването на енергия и полезни вещества за активните игри и забавления.

Съчетавайки креативност и здравословен подход, Ние от ресторант Монтесито можем да създадем детско парти, което не само вълнува децата, но и осигурява необходимата хранителна стойност. Споменът за децата на този празник няма да бъде само играта, но и вкусната, красива и разнообразна храна, която ще помогне за укрепване на приятелствата и забавлението.