Съвременни технологии в хотелите

Технологичните тенденции и дигитализацията влияят на всяка сфера от живота ни. Туризмът и хотелиерството не правят изключение. За да бъдат конкурентни и успешни, хотелите все по-често внедряват нови технологии и се стремят да предоставят модерна и функционална среда на своите гости.

 

Високоскоростен интернет

Качествената интернет връзка, достъпна от всяка стая в обекта, е задължително условие за един съвременен хотел. Това дава възможност на посетителите да превърнат стаята си във виртуален офис, от който да работят без ограничения. Освен това осигурява възможност за провеждане на семинари, обучения и презентации.

 

Цифрови конферентни съоръжения

Съвременните хотели трябва да предлагат и аудио-визуални и цифрови съоръжения за провеждане на конференции и бизнес събития. От решаващо значение са Wi-Fi връзка, услуги за местоположение в реално време (RTLS), придружаващо AV и цифрово оборудване.

 

Система за онлайн резервация

Все повече хора предпочитат да направят лесна и бърза онлайн резервация, затова достъпната и интуитивна система е огромен плюс за всеки хотел.

 

Безконтактни плащания

Безконтактните плащания предлагат редица предимства и се превърнаха в предпочитан метод през последните години. Те са удобен и бърз начин за разплащане, който доказано подобрява клиентската удовлетвореност.

 

Интелигентни ключове

Физическите ключове за стаите скоро ще останат в миналото. Голяма част от хотелите вече използват успешно различни съвременни технологии, заместващи ключовете. Например, някои хотели разполагат със система, при която гостите имат достъп до “ключа” за стаята си през своя смартфон – трябва просто да доближат телефона си до скенера на ключалката и вратата се отваря.

 

Чат ботове

Чат ботовете са широко използвана технология в последно време. Хотелските комплекси често получават множество запитвания, свързани с настаняването, услугите, които предлагат, както и особености, свързани с хотела и района около него. Не винаги може да се осигури достатъчно персонал, който да отговори веднага на всички тези въпроси. Тук на помощ идват чат ботовете, които могат да дадат полезна информация на гостите и да отговорят на най-често задаваните въпроси без да е нужно човешко участие.

 

Високотехнологично оборудване на залите за срещи

Хотелите, разполагащи със зали за конференции, уъркшопове и обучения осигуряват на посетителите си същински медиен център. Някои от тях предлагат компютри, проектор, екрани, флипчарт, микрофони, качествено озвучаване и осветление.

Фирмени събития в София

 

Интернет на нещата

Съвременните Internet of things технологии все повече намират приложение и в хотелиерството. Това са т.нар. “умни устройства”, които се внедряват в различни обекти, предмети и вещи и позволяват тяхното дистанционно управление. Пример за това са термостатите с интернет връзка, които се използват за автоматично регулиране на стайната температура при пристигане и напускане. Чрез модерната технология гостите могат да управляват почти всичко в своята стая – климатика, осветлението, щорите, кафе машината.

 

Виртуална и добавена реалност

Виртуалната реалност (Virtual Reality) може да предостави на гостите възможност за виртуална разходка из хотела или из местните забележителности през уеб сайта на комплекса.

Добавената реалност (Augmented Reality) засилва ефекта, преплитайки физическата реалност с компютърно генериран образ. Някои хотели прилагат добавена реалност чрез карти на стените в хотела. Гостите могат да изтеглят специално приложение и да насочат своя смартфон към картите. По този начин те получават допълнителна информация за местните забележителности и престоят им става интерактивен, обогатен и запомнящ се.

Хотелски комплекс Монтесито предлага на своите гости много от съвременните технологии в областта на хотелиерството. Чрез сайта имате възможност да направите виртуална разходка из целия хотел, както и да видите местоположението му от въздуха. Можете бързо и лесно да запазите стая чрез достъпна система за резервации. В хотела на ваше разположение са: високоскоростен интернет, система за електронно заключване, картови плащания.

Двете зали на комплекса предлагат всичко необходимо за всякакви фирмени, бизнес и други събития – мултимедия, екран, флипчарт, професионално озвучаване и осветление, висококачествено обслужване.