Разпределение на пространството и зони в бизнес хотелите

Бизнес хотелът, както подсказва неговото наименование, е предназначен да задоволи нуждите на работещите хора от делови срещи, конференции и семинари. Той предлага удобни условия не само за настаняване, но и за работа. Това означава, че има практични пространства, които дават възможност за отдалечена работа, провеждане на бизнес срещи, семинари и обучения. Важно условие е да предлага непрекъснат и бърз интернет достъп. Местоположението му също е от значение. Желателно е да осигурява тиха и приятна обстановка, като в същото време има бърз достъп до ключови точки в града.

Нека разгледаме и отделните зони в един бизнес хотел.

 

Конферентна зона

Най-важното пространство, когато говорим за бизнес, е конферентната зона. Тя трябва да бъде достатъчно функционална, като предлага различни варианти за разположение на гостите, модерно аудио и видео оборудване, мултимедия, стабилна интернет връзка, подходящо осветление и комфортен интериор. В конферентната зала най-често се провеждат търговски срещи, обучения и партньорски сделки.

Зала за семинари в София

 

Зона за хранене

Ресторантът също е много важна част от добрия бизнес хотел. Интериорът, обслужването и храната трябва да са на много високо ниво. Желателно е зоната за хранене да има открита част за топлото време от годината – градина или тераса.

ресторант за коктейли в София

 

Хотелска зона

Това е основната част на всеки един хотел, независимо от неговото предназначение. Качествения сън, спокойствието и бързото възстановяване след изморителни работни дни са много важни за пътуващите по работа. Бизнес хотелът трябва да предлага комфортни стаи с обособени работни кътове.

Тройна стая в хотел Монтесито София

 

СПА и релакс зона

СПА зоната не е задължителна част за един бизнес хотел, но е голямо предимство. Басейнът, сауната и джакузито са чудесен завършек на един натоварен делови ден. Релакс зоната може да предлага още различни терапии, масажи и фитнес център.

летен басейн с бар

 

Бизнес срещи в хотел Монтесито

Комплекс Монтесито предлага две конферентни зали. Зала Monte, която разполага с всички необходими технологии за вашите срещи, семинари и обучения – мултимедиен проектор, флипчарт, безжичен интернет. В зависимост от подредбата, залата предлага до 50 места. Докато работите, ще се наслаждавате на красив изглед към Витоша.

Зала Montecito Hall е една от най-впечатляващите зали в София – с площ от 400 кв.м. и височина 6.5 м., с изискан интериор в класически стил. Според вашите предпочитания и нужди, залата може да бъде подредена в театрален стил за 350 места, класна стая за 250 места и П-образно за 100 места. Разполага с качествено озвучаване, мултимедия, интернет, флипчарт и екран. Подходяща е за конференции, семинари, конгреси, изложби, лекции, медийни събития, обучения, коктейли.

Комплекс Монтесито ще ви впечатли също с изискан стил и елегантен интериор. Хотелът разполага с единични, двойни и тройни стаи, 2 асансьора, паркинг, безжичен интернет достъп, система за електронно заключване и сейф. Предлага също така коли под наем, room service, пране и химическо чистене.

Уютният ресторант ще ви изненада с вкусни ястия и приятна обстановка.

Басейнът и барът към него са чудесно място за релакс през топлите месеци и са много приятен завършек на работния ден.

Още едно голямо предимство на Комплекс Монтесито е неговото удобно местоположение – намира се на югоизточния вход на София, в непосредствена близост до основния булевард Цариградско шосе, осигуряващ лесен достъп до някои от най-важните точки в града.