Предстоящи бизнес събития в София за 2023 – 2024

Бизнес срещи и семинари, национални и международни форуми за различни сфери на бизнеса се организират често в столицата. Както през оставащите месеци на тази година,така  и през следващата, се очаква провеждането на събития за обмяна на опит, нова информация и ползотворни контакти между участващите специалисти и фирмите и организациите, които те представляват.

 

Бизнес събития през 2023 г.

За октомври 2023 година вниманието привлича изложението за бебешки и детски стоки и услугите за бебета и малки деца Бебемания.

През ноември в София Тех Парк е насрочена десета годишна конференция Cyber Security Forum, посветена на киберсигурността – проблем от първостепенно значение за всички бизнес организации, изправени пред рисковете от все по-чести кибератаки.

 

Бизнес събития през 2024 г.

За 2024 година през февруари се очаква изложението Вино и спиртни напитки, а през март е насрочено Международно изложение за обзавеждане, интериорен текстил и аксесоари за дома.

 

Също през март за представителите от сектор Туризъм в центъра на вниманието е Международното туристическо изложение Ваканция и Спа.

Април е месец на провеждане на Архитектурно-строителна седмица – международно изложение, посветено на енергоефективното и екологично строителство, както и на Изложението Geen energy, посветено на енергийната ефективност и възобновяемата енергия.

 

Май включва три медицински изложения – Булмедика – за медицинско оборудване и консумативи, Булдентал – за дентално оборудване и материали, и Дерма & естетика – за дерматологична и естетична медицина.

 

Тези конференции и изложения са само част от наситения със събития бизнес календар на София. Свързани с тях или провеждани допълнително са редица бизнес обучения и семинари. За организирането им е много важно осигуряването на място на провеждане с удобни зали, с всички необходими презентационни средства, както и кейтъринг за почивките и нощувки в близост до залите на провежданите мероприятия.

 

Удобни зали за бизнес събития

Комплекс Монтесито предлага удобни зали, ресторант и хотелски стаи лукс.

Комплексът разполага с две зали за бизнес форуми – Monte и Montecito Hall.

Зала Monte е подходяща за мероприятия с участници. Осигурен е безжичен интернет, както и мултимедиен проектор и флипчарт. Допълнително уникално предимство е красивата панорама на Витоша, която се вижда от прозорците.

място за семинари в София

 

Може да се избере най-подходящото подреждане на местата според броя на участниците:

  • театър – за до 50 участници;
  • заседателна маса – за до 30 участници;
  • класна стая – за до 24 участници;
  • заседателна маса – за до 8 участници.

За бизнес събития с голям брой участници ви очаква Montecito Hall. Залата впечатлява с луксозната обстановка, допълнена с кристални полилеи, и голямото пространство – 400 кв.м.

зала за семинари Montecito Hall

 

Освен безжичен интернет, флипчарт и мултимедия са осигурени голям екран и озвучаване. Според предпочитанието на организаторите може да се осигури подреждане в следните варианти:

  • П-образно – за 100 места;
  • класна стая – за 250 места;
  • театрално – за 350 места.

Освен семинари, конгреси, бизнес обучения тук често се организират коктейли, за които изисканата обстановка е чудесен фон.

Бутиковият хотел Монтесито разполага с единични, двойни и тройни стаи лукс, а в ресторанта менюто осигурява богат избор от месни и вегетариански ястия.

Богато озеленената градина на комплекса е най-подходящото място както за посрещане на участници в мероприятията, така и за кафе паузи, обяд и вечеря в удобните шатри сред зеленината.

През топлия сезон участниците в мероприятията могат да отмарят в открития басейн и да се разхлаждат с напитки от бара, разположен до басейна, със същото работно време.

Комплекс Монтесито е най-подходящото място за организиране на бизнес мероприятия, със съчетанието на малка и голяма зала за събития, кейтъринг за кафе паузите, ресторант и хотел с лукс условия за нощувки.