Очаквания за летния туристически сезон през 2023 година

Ръст на ранни записвания за почивка на нашето Черноморие

Туроператорите очакват много успешен летен сезон в България през настоящата 2023 година. Водещи немски и английски туроператорски агенции отчитат рекорден ръст на ранни записвания за почивка на нашето Черноморие. Конгресния туризъм също ще се развива много успешно през тази година. Над 20% ръст на записванията отчитат големите германски туроператори. Това стана ясно на среща между българския министър на туризма Илин Димитров и някои от водещите немски компании, опериращи у нас – “Дер Туристик” (DER Touristik), FTI Group, “Алтурс” (Alltours Flugreisen GmbH), Schauinsland Reisen, по време на туристическо изложение в Берлин.

Компаниите споделиха, че виждат сериозен потенциал в промотирането на България като дестинация за конгресен и събитиен туризъм. От този вид туризъм се печели двойно повече, тъй като за него е подходящ всеки сезон и не се ограничаваме само да туристите, дошли за ски ваканция или плаж.

Експертите са подчертали, че освен красивите плажове и планински дестинации, България е привлекателна с възможностите за обиколни пътувания, различни форми на културен туризъм, множество природни забележителности, посещения на винарни, кулинария, археологически артефакти.

Английският туроператор “Jet2 Holidays” също отчита сериозен ръст на ранните записвания с 45%. Компанията разшири и портфолиото от хотели, налични за резервация на българския пазар. Те споделиха, че очакват много успешен летен сезон през 2023 и 2024 година.

Стартът на лятната програма тази година започва много рано. Първите полети от Израел, Полша и Словакия се очакват още в края на март. През пролетта все още има възможност за ранни записвания на специални цени. Очаква се ръст както от посетители от Великобритания, Германия, Полша и Чехия, така и от родни туристи.

Много търсени са спокойни кътчета около природата като Синеморец и Царево.

 

Тенденции при уикенд туризма

Уикенд туризма също бележи ръст. Хората от големите градове у нас, както и от съседни Румъния и Турция, все по-често предпочитат страната ни за уикенд ваканция. Разбира се, най-силния сезон традиционно ще бъде през юли и август, но юни и септември също се очертават като много успешни.

Не само морето е притегателен център за лятната ваканция. Много хора се насочват към планинските ни курорти, търсещи прохлада, летни басейни и СПА центрове, тишина и възможност за посещение на различни забележителности и културни събития. Традиционно най-посещавани през лятото са Велинград, Девин, Сандански, Златоград, Сепарева баня, Седемте рилски езера.

 

Комплекс Монтесито – прекрасна възможност за почивка или провеждане на събития

Ако планирате лятна почивка около София или ви предстои посещение на столицата по работа, изключително важно е да изберете подходящ хотел за да направите прекарването си наистина приятно. Препоръчваме ви да се доверите на Комплекс Монтесито. Ще разполагате с удобна стая с всичко необходимо за комфортен престой, елегантен ресторант и прохладна градина с ястия от интернационална кухня и пълен релакс в плувен басейн с кристално чиста вода и освежаващи напитки от плажния бар.

Изнесена брачна церемония

 

В случай, че организирате работно събитие като тиймбилдинг, семинар, бизнес среща, хотел Монтесито също е отличен избор. С две зали за събития, оборудвани с всичко необходимо, вашето събитие ще премине без проблеми. Ще разполагате с високоскоростен интернет, мултимедия, екран, флипчарт. Ресторантът с изискана обстановка и голям дансинг е чудесен за забавление с колегите или за семейно събитие, парти с приятели. Местоположението превръща Комплекс Монтесито в удобен изходен пункт към много забележителности в София и околностите.