Бутиков ресторант в София

Най-популярните ресторанти в Европа

Най-популярните и красиви ресторанти в Европа не са просто места, на които да хапнете, а интересни дестинации, които осигуряват цялостно преживяване. При тях фокусът е върху истинската храна, уникалният интериор и незабравимата атмосфера.

 

Нека хвърлим един поглед върху някои от известните ресторанти в Европа.

 

Ristorante La Sponda – Позитано, Италия

Намира се в луксозния хотел Le Sirenuse в Позитано, а интериорът му е като сюжет от приказка. Разполага с панорамни прозорци и прекрасна градина с гледка към крайбрежието. Осветява се от над 400 свещи, а менюто му е съсредоточено върху традиционни местни специалитети.

 

Clos Maggiore – Лондон, Великобритания

Смятан за един от най-романтичните ресторанти в града, а и в цяла Великобритания, Clos Maggiore има уникален интериор и отварящ се покрив за летните вечери на открито. Предлага класическа кухня.

 

Jules Verne – Париж, Франция

Разположен на 125 метра височина на втория етаж на Айфеловата кула, Жул Верн впечатлява със своята атмосфера и изискана френска кухня. Луксозният интериор и удивителната гледка към града го правят идеалното място за специален повод или романтична вечеря.

 

Alchemist – Копенхаген, Дания

Ресторантът е без прозорци, напълно лишен от естествена светлина, а трапезарията му представлява уникален планетариум с купол от 2043 кв. м. Освен на вкусна храна се наслаждавате и на северното сияние, плаващи медузи и космически обекти.

 

Le Train Bleu – Париж, Франция

Едно от най-известните и впечатляващи места за хранене в Париж. Атмосферата е класическа и луксозна – мащабни стенописи, грандиозни полилеи, дърворезби.

 

Ristorante Aroma – Рим, Италия

Намира се на върха на дворец от 17-ти век и предлага зашеметяваща гледка към Рим. Ястията са от традиционна италианска кухня.

 

Botànic, Майорка – Испания

Ресторантът се намира в имение от 16-ти век, превърнато в бутиков хотел. Интериорът му впечатлява с бръшлян по стените, клетки за птици, масивно дърво, величествени полилеи, кадифе. Много от съставките се отглеждат в градината на главния готвач.

 

Golden Phoenix – Берлин, Германия

Намира се в хотел Provocateur и пресъздава класическия интериор от миналия век – плюшени, меки дивани, червени стени и златни акценти.

 

Sobrino de Botín – Иcпaния

Това е един от най-старите ресторанти не само в Европа, но и в целия свят. Открит е през 1725 година и е непрекъснато работещ и до днес. Специалитет е печено месо, приготвено в пещ на дърва. Същата пещ е там от самото начало и превръща готвенето в емблематичното заведение във вековна традиция.

 

Gil’s – Дубровник, Хърватия

Нов стилен ресторант в стария град на Дубровник очарова със своя интериор – трапезни зали с изрисувани стени се редуват със средновековни стаи – пещери. Менюто е на основата на традиционната хърватска кухня и включва много морски дарове, маслини, салати, плодове, паста.

 

Монтесито – София, България

Емблематичното заведение на София “Горублянско ханче” днес е стилен и изискан ресторант Монтесито. Обзавеждането е в класически стил и романтични цветове – екрю, тюркоазено синьо и златни акценти. Очарователните кристални полилеи оставят усещането, че се намирате в малък дворец. Заведението разполага с 300 места, а едно от най-впечатляващите неща е отваряемият покрив, който ви позволява да вечеряте под звездите. Менюто включва специалитети от българската и интернационална кухня.

ресторант с басейн