Места за забавления на деца в София

Организирането на интересни дни и приключения за децата не е трудно, особено в София, където може да намерите достатъчно забавления за малчугани на всяка възраст. В зависимост от времето навън може да заведете децата на открито, да играят сред природата или на закрито, където да се забавляват и да развиват творческите си умения.

 

Детски център на Столична библиотека

Детския център в библиотеката предлага множество събития като кино прожекции, арт ателиета, четене на книги и беседи, рисуване.

 

Детски кът Montesito kids

Ако търсите място с вкусна храна и приятна атмосфера, което предлага и забавление за децата, заповядайте в Комплекс Монтесито. Детския кът е разположен на два етажа с площ от 370 кв.м. предлага множество играчки на различна тематика, отделни зони според възрастта на децата, ателиета за рисуване, изработване на фигури, бижута и други забавления с усмихнати и внимателни аниматори. Има и зона за организиране на партита и рождени дни с много танци и веселие. В Комплекс Монтесито може да се настаните, ако не сте от София, да хапнете в уютния ресторант и да се насладите на прекрасния басейн през летните дни.

 

Детски научен център Музейко

Музейко предлага интерактивни игри, посветени на наука, изкуство, екология, инженерство. Децата могат да научат много за природата, изкуството, различни епохи, космоса, чрез научни демонстрации, увлекателни приказки, отворени ателиета. За родителите има приятно кафене.

 

Зоологическа градина

Софийския зоопарк е най-голямата зоологическа градина на Балканския полуостров. На площ от 360 декара живеят 237 различни вида животни, включително и застрашени видове.

 

Climb academy

Climb academy е зала за катерене за деца над 3 години. Катеренето е много полезен спорт, който развива цялото тяло, учи на постоянство, целеустременост и усъвършенства фината моторика.

 

Столичен куклен театър

Столичен куклен театър поддържа над 30 спектакъла в репертоара си, а на сцената му се играят повече от 700 представления пред над 65 000 зрители.

 

Приключенски парк Коколандия

Основните атракциони в парка са въжени маршрути с различни нива на трудност, според възрастта на децата. Има още батут, надуваем замък, бънджи, голф игрище.

 

Fun ring park

Тематичен парк, който предлага множество развлечения за малчуганите – влакче, блъскащи колички, надуваем плейграунд, стена за катерене, лабиринт и много други. Намира се в София Ринг Мол.

 

Музей на илюзиите

Изложбата представя мистериозни произведения на изкуството и класически загадки. Малки и големи могат да се насладят на интерактивно забавление и увлекателно, образователно преживяване.

 

Фънтопия

Фънтопия е интересен детски кът, предлагащ различни забавления и развиващи игри като катерене, трамплини, нинджа предизвикателства, клауд клаймб, ескейп стая, пързалка.

 

Луна парк „Боби и Кели“

Детски увеселителен парк с голяма открита и закрита площ, предлагащ над 30 атракциона – влакчета, въртележки, пързалки, батути, джунгла, самолет-симулатор, движеща се кула, скачащо бъги.

 

Скейт парк София

Разполага с рампи, платформи, купи, стълби, наклони, които осигуряват забавно каране на кънки, скейтборд и велосипеди. Зелените площи са подходящи за отдих.

 

The little gym Sofia

Спортно-образователна програма, подходяща за деца от 4 месеца до 12 години. Предлагат различни упражнения, занималня и интересни партита, които развиват креативността, физическата устойчивост и социалните умения на децата.