Резервирайте стая в хотел

Категоризация и звезди на хотелите

Категоризацията на хотелите е лесен ориентир за това какви условия и удобства можем да очакваме от даден хотел. Оценяването се извършва по скала от една до пет звезди. Системата използва различни фактори за да класифицира хотела, като се взимат предвид качеството на стаите, наличието на ресторант, басейн и други удобства и развлечения.

 

Хотел с 1 звезда

Обектите, класифицирани с една звезда, попадат в най-ниската категория по световния стандарт за места за настаняване. Това са скромен тип хотели, в които единичната стая трябва да е най-малко 9 кв.м. а двойната – 12 кв.м. Нужно е да бъдат оборудвани с най-необходимите мебели – легло, шкафче, гардероб, лампа. Санитарният възел може да бъде споделен и да се намира извън стаята. Еднозвездните хотели са задължени да предлагат паркинг на гостите си и да имат асансьор, ако сградата е над 3 етажа.

 

Хотел с 2 звезди

Хотелите, категоризирани с 2 звезди също са бюджетен вариант за настаняване. Те включват оборудването, което предлагат еднозвездните хотели, но стаите трябва да са малко по-големи – поне 10 кв.м и да имат собствен санитарен възел. Също така в стаята трябва да има телевизор и телефон. Ако хотелът разполага с повече от 50 стаи е възможно да се предлага химическо чистене и пране. Също така може в хотела да има ресторант.

 

Хотел с 3 звезди

Обектите, оценени с 3 звезди, предлагат освен изброените удобства от предишните категории и още допълнителни екстри като климатик във всяка стая и в общите помещения, ресторант, охраняем паркинг, сателитна телевизия, достъп за хора с увреждания, по-често почистване на стаята и смяна на спалното бельо. В тризвезден хотел може да очаквате опции за развлечения и отмора като открит басейн, бар, детски кът. Стаите предлагат възможност за съхранение на ценности в сейфови касети. Обектите в тази категория обикновено са подходящи и за бизнес пътувания и фирмени събития, тъй като голяма част от тях предлагат конферентни зали и условия за провеждане на презентации, семинари и обучения.

Мултифункционална зала

 

Хотел с 4 звезди

Четиризвездният хотел предлага множество удобства в стаите – мека мебел, мини бар, безжичен интернет. Той трябва да разполага и с открит или закрит басейн, конферентна зала, масажна зала, сауна. Задължителна е възможността за безконтактно плащане с кредитна или дебитна карта. В стаите се предлагат халати и чехли за еднократна употреба, а персоналът трябва да говори поне един чужд език.

 

Хотел с 5 звезди

Всичко изброено в предходните категории задължително присъства в хотел, оценен с 5 звезди. Освен това той трябва да осигурява СПА зона – джакузи, сауна, детски басейн, различни възможности за релакс. В стаите може да очаквате значително по-голяма квадратура, както и душ кабина и вана. Нивото на обслужване също трябва да бъде много високо.

 

Хотел Монтесито ще ви изненада с елегантен и луксозен интериор, приятна обстановка, добре оборудвани и комфортни стаи и изискан ресторант с вкусна храна. Може да се възползвате от басейна и плажния бар, както и от детския кът, в случай, че сте с деца.

детски басейн софия

 

Хотел Монтесито предлага всичко необходимо и за вашето бизнес пътуване – две зали с различна големина, мултимедия, безжичен интернет, флипчарт.

Сред удобствата в хотела са още: 2 асансьора, Room service, пране и химическо чистене, паркинг, сейф, плащане с кредитна карта, лекар на повикване, коли под наем.