Как да организираме детско парти

Много емоции, забавления и настроение на детско парти – това е целта на родителите, на които предстои събиране на приятелчета на детето им за рожден ден, имен ден или просто за радост на малките.

 

Организирането на така очакваното от децата събитие изисква много работа, планиране и определяне на бюджета за партито, подготвяне на меню с почерпки и подаръчета и т.н. Затова, ако ви предстои задачата за подготвяне на детско парти, ето списък на стъпките, които да следвате. Сигурни сме, че ще ви улесни.

 

Съставете план за подготовката

Съставянето на подробен план ще ви бъде много полезно. Просто го следвайте. Планирането на дейностите пести време и усилия за лутане и търсене на следващите подходящи дейности от организацията.

 

Определете си бюджет за партито

Първо трябва да прецените каква сума можете да отделите за партито. Така ще можете да направите и добър подбор от вариантите за място на провеждане, меню и други.

Ако бюджетът ви е по-ограничен, можете да изработите сами малки подаръчета, част от декорите и аксесоарите за партито, да изпечете сладки, соленки, ядки у дома.

 

Тема на партито

Партитата с тема – търсене на съкровища, пиратско приключение, среща на приказни принцеси и други, са любими на децата. И в заведение, и у дома костюмите на герои от приказки, филми и популярни истории придават на цялата обстановка това незабравимо парти настроение. Потърсете онлайн подходящи костюми, а някои гости може да се зарадват сами да приготвят костюмите си, с които да блеснат на детското събиране.

 

Списък на гостите

Списъкът на гостите на партито е важен, за да изпратите покани на всички и да предвидите достатъчно места за сядане, порции почерпка, подаръчета.

Съставете списъка заедно с детето си. Това е негов празник, на който да покани любимите приятелчета.

 

В детски център, заведение или у дома?

Вече години наред партито в детски център или в ресторант е предпочитано от повечето родители, тъй като на такива места децата се чувстват по-свободни, на по-широка територия, а и кетърингът с хапки, сладки, торта и безалкохолни напитки е много удобна услуга.

 

Менюто

Ако партито ще се проведе в детски център или ресторант, възползвайте се от предложенията   на тези места. Така ще си спестите усилия, а и храната ще бъде приготвена от професионални готвачи.

Ако вие ще подбирате и осигурите храната и напитките, е добре да включите сандвич или парче пица, десерт и малки хапки – солени и сладки. Традиционно освен газирани напитки децата предпочитат натурални сокове.

Храната трябва да бъде в количество, достатъчно за броя гости на партито.

Най-очаквана е тортата. Поръчайте я в любимата си сладкарница, а ако майката има хоби сладкарство, приготвянето на тортата е удоволствие, което ще достави много радост на всички.

 

Подаръчета за гостите

В зависимост от възрастта и предпочитанията на децата и темата на партито пригответе малки подаръчета, с които да зарадвате всички участници. Книжки, комплекти за рисуване, детски бижута за момиченцата и други, подходящо опаковани, ще зарадват децата. Можете да ги раздадете в края на партито, а може и да ги оставите до всяко място за сядане.

 

Подгответе и изпратете поканите

Изгответе покани и ги разпечатайте. Ако детето ви е по-голямо и може да се справи с тази задача, оставете я за него. Много предпочитани са електронните им варианти, изпратени по имейл, Вайбър или месинджър.

Изпратете поканите достатъчно време преди партито, за да може всички да планират присъствието си, заедно с другите си планове и ангажименти.

 

Най-веселите партита се провеждат в детски център Montecito Kids. На втория етаж на сградата на центъра се намира зоната за партита, където може да се забавляват дори голям брой гости. За доброто настроение ще допринесат аниматорите към клуба, които ще ви предложат и допълнителни програми с актьори, фокусници и други, а кетъринга оставете на екипа на ресторанта на Комплекс Монтесито.